telefonul se incalzeste

Telefonul se incalzeste foarte tare? Vezi aici rezolvarea

Telefonul se incalzeste foarte tare

Telefonul se incalzeste foarte tare? Vezi aici rezolvarea problemei tale

Telefoanele noastre smart au devenit pachete de energie aproape la fel de performante cat un PC. Lucrul acesta este extrem de benefic pentru viitor. O sa ne permita sa avem componente extrem de performante ce fac fata cu brio task-urilor noastre din viata de zi cu zi, toate implementate intr-un pachet robust si compact ce il putem purta cu noi pretutindeni.

Momentan tehnologia nu este acolo, insa viitorul arata promitator!

Insa si acum putem efectua destul de multe activitati virtuale cu telefonul si cred ca majoritatea din voi ati sesizat ca uneori telefonul se incalzeste foarte tare.
Lucru ce nu e foarte incurajator, indiferent de modelul telefonului pe care il utilizezi.
In principal atunci cand telefonul se incarca sau executa un task solicitant e cumva normal sa se incalzeasca, ambele activitati faciliteaza circularea de energie electrica care la randul ei degaja caldura.
Ce nu e normal e supraincalzirea sau incalzirea atunci cand telefonul nu face absolut nimic solicitant.
In articolul acesta prieteni o sa discutam despre principalele cauze pentru care telefonul se incalzeste foarte tare.

Motivul 1: Bateria este pe moarte (Android sau iOS)

Daca bateria telefonului tau este pe moarte o sa sesizezi ca telefonul incepe sa se incalzeasca chiar si atunci cand nu-l soliciti. Ca sa fii sigur ca acesta este motivul pentru supraincalzire, trebuie sa fii atent la durata de viata a bateriei in conditii normale de utilizare sau durata de incarcare.
Daca telefonul se descarca foarte rapid, se incarca foarte rapid sau se incarca extrem de greu, bateria cel mai probabil e degradata.
Silutia in acest context cred ca e destul de intuitiva…schimbi acumulatorul (bateria cum este mai comun cunoscuta).

Motivul 2: Wakelock (Android sau iOS)

Chiar daca pe iOS denumirea e putin diferita, in principiu manifestarea e la fel ca pe Android.
O aplicatie care are o eroare, ramane blocata in background si previne telefonul sa intre in deepsleep solicitand procesorul extrem de mult.
Astfel rezulta o autonomie a bateriei foarte proasta si o supraincalzire a telefonului.
Pe Android sunt aplicatii ce depisteaza astfel de aplicatii (una din ele este Greenify).
In cazul iOS trebuie sa intri la setari si sa vezi ce aplicatii consuma cel mai mult procent din baterie.
Odata depistata o poti dezinstala sau in cazul Android sa o treci pe lista de aplicatii ce intra in sleep (Android 7.0 sau mai nou).

Motivul 3: Probleme hardware

Acestea sunt o idee mai greu de depistat, fiind nevoie de ajutorul unui specialist, insa manifestarea poate fi similara cu cazurile mentionate mai sus.
Incalzirea se poate datora unei componente defectuase sau instalate incorect. Ca un exemplu ce va pot da, un amic avea probleme cu supraincalzirea pe un Galaxy S7. Dupa teste si alte testa a ajuns cu telefonul la un service, acolo baietii au descoperit ca heatpipe-ul modelului nu facea contact bine cu suprafata procesorului.
Deci va puteti imagina ca exista si cazuri speciale.

Motiv 4: Incarcatoarele wireless sau cele conventionale

Chiar daca incarcarea wireless e cool, ea nu este extrem de practica datorita energiei pierdute in procesul de incarcare. Astfel se genereaza destul de multa caldura care te poate speria cand iei telefonul de pe pad. Procesul e cumva logic si normal, insa pe termen lung temperatura iti poate afecta bateria.
Acelasi lucru se poate spune si despre incarcatoarele normale cu cablu. Cand telefonul se incarca componentele ce se ocupa de managementul incarcarii fac ca carcasa telefonului sa se incalzeasca putin, mai ales daca e vorba de un incarcator fast charger.
Aici rezolvare nu prea exista efectiv, ci sa te abtii sa dai task-uri telefonului atunci cand se incarca, astfel nu faci si procesorul sa se solicite.
 

Telefonul tau se incalzeste foarte tare? Ai gasit cauze? Lasa un comentariu mai jos

 
 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani