[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
Bateria telefonului se descarca repede

Bateria telefonului se descarca repede? Vezi aici solutiile

Bateria telefonului se descarca repede

Bateria telefonului se descarca repede? Vezi aici solutiile

Inainte de a incepe trebuie sa stii ca articolul este adresat posesirilor de un dispozitiv cu Android. Daca ai un telefon sau tableta cu iOS tutorialul pentru acest sistem de operare va veni curand.
Acum sa revenim la subiectul de baza.
Ai un telefon cu Android, modelul e de top si foarte performant. Insa ai sesizat ca desi il ai de ceva zile, deci e nou practic, bateria nu tine chiar atat de bine pe cat te asteptai.
Prima impresie e ca asa as trebui sa tina modelul sau ca e defect, dar tin sa te anunt ca nu ai dreptate in niciunul din cazuri (bine, asta daca chiar e defect acumulatorul sau chiar atat tine telefonul ? ).

Cum iti dai seama ca telefonul se descarca repede intr-un mod anormal?

✔︎ Procentajul scade foarte rapid chiar si atunci cand sta in sleep
✔︎ Este permanent cald dispozitivul
✔︎ La o baterie de 3000mAh (sau mai mare) abia faci 3 ore de screen on time

Ok, dar ce e de facut?

In contextul in care telefonul tau nu are probleme hardware, probleme cu bateria sunt mici impedimente ce pot fi rezolvate rapid. Astfel avand capacitatea sa-ti adauge mai bine de o ora de utilizare.
Urmeaza pasii de mai jos si ar trebui sa ai o autonomie mai mult decat decenta la telefonul tau.

Dezactivarea optiunilor de conectivitate ce nu le utilizezi

Daca nu utilizezi permanent Bluetooth-ul, WIFI-ul sau NFC-ul nu prea are rost sa le tii pornite.
Acelasi lucru se poate spune si despre Datele Mobile.
Atunci cand ai terminat de utilizat o functie anume e mai bine sa o dezactivezi, astfel iti ajuti autonomia telefonului destul de mult.

In cazul WIFI-ului si a Datelor Mobile pe unele versiuni de Android ai posibilitatea sa le programezi sa se dezactiveze atunci cand telefonul are ecranul oprit.

Dezactiveaza luminozitatea automata la display

Display-ul smartphone-ului tau are un controler in interior ce are capacitatea sa regleze luminozitatea lui in functie de lumina ambientala unde utilize modelul.
Atunci cand iesi afara din casa si ai scos telefonul din buzunar, ecranul acestuia o sa se faca treptat din ce in ce mai luminos permitand o utilizare mai comoda a lui.
Insa ajustarea asta constanta a display-ului poate avea un impact negativ asupra autonomiei bateriei tale.

Adreseaza aplicatiile ce consuma multa baterie

Daca o aplicatie consuma excesiv de multa baterie desi nu face nimic practic (cum sunt unele servicii de la producatorul telefonului) pe unele versiuni ale sistemului de operare Android poti preveni ca acestea sa trezeasca telefonul/tableta din sleep.
In cazul in care nu ai aceasta functie si e un serviciu ce nu-l utilizezi, il poti dezinstala sau sa-i dai disable.
Daca il utilizezi poti instala o aplicatie ca Greenify sau Servicely ce iti hiberneaza automat aplicatiile atunci cand telefonul are ecranul inchis (necesita root acces)

Dezactiveaza autosync-ul

Atunci cand iti bagi contul de Google in telefon, toate aplicatiile practic pot efectua task-uri in background. Lucru ce nu este neaparat eficient din punct de vedere a autonomiei bateriei telefonului.
(Facebook se updateaza de fiecare data in background chiar daca tu te uiti doar de cateva ori pe zi in aplicatie).
Asta se face destul de simplu: mergi in Setari/Accounts si de acolo apesi acele trei puncte din dreapta sus, de aici dai Disable Autosync.
 

BONUS: Pune locatia pe Power Saving

Inca un mod de a economisi bateria telefonului este sa pui locatia pe Power Saving sau sa o dezactivezi total si atunci cand ai nevoie sa o activezi.
Dar si Power Saving functioneaza perfect, imbunatatind durata de viata a bateriei daca folosesti aplicatii ce solicita locatia.
 

Sper ca acesta sfaturi o sa previna descarcarea accelerata a bateriei.

Insa acum vine intrebarea pentru voi: Cand bateria telefonului se descarca repede, ce faci?

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles