Image default
Stiri Stiri tech Video

Cum arata un oras sustenabil din Dubai ce nu polueaza aproape deloc

Orasele din Romania cat si din lume sunt departe de a fi eficiente.

Strazi aglomerate, probleme cu calitatea aerului, probleme cu calitatea mijloacelor de transport, probleme cu apa potabila si chiar cu energia.

Acesta este realitatea in care traim, realitatea cu care ne-am obisnuit si o vedem ca „lux”.

Bine, in comparatie cu deceniile trecute, nivelul de trai in orase este semnificativ mai bun si per total la nivel de Planeta nivelul de trai este vast superior in comparatie cu vietile duse de stramosii nostri. Aceste efecte sunt responsabilitatea directa a progresului tehnologic si sporirea nivelului educational al populatiei.

Dar cum arata viitorul?

Un oras din Dubai se pare ca a gasit retete succesului. Mai precis fondatorii acestei comunitati de peste 3000 de persoane au reusit sa reduca considerabil nivelul de poluare al locuitorilor (cu peste 60%), folosesc un sistem avansat de reciclare si alimentare cu energie a orasului, au un climat microeconomic modern, cultiva propriile plante si chiar ofera pana la 10.000€ celor care doresc sa achizitioneze un vechicul electric.

Mai multe detalii putetea vedea in clipul video de mai jos. Acesta este pagina web a proiectului daca doriti sa cititi mai multe.

Articole inrudite

Lasă un comentariu

ten + fifteen =

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web. Vezi politica de confidențialitate.

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me