Cum arata un oras sustenabil din Dubai ce nu polueaza aproape deloc

oras sustenabil din Dubai

Cum arata un oras sustenabil din Dubai ce nu polueaza aproape deloc

Orasele din Romania cat si din lume sunt departe de a fi eficiente.

Strazi aglomerate, probleme cu calitatea aerului, probleme cu calitatea mijloacelor de transport, probleme cu apa potabila si chiar cu energia.

Acesta este realitatea in care traim, realitatea cu care ne-am obisnuit si o vedem ca „lux”.

Bine, in comparatie cu deceniile trecute, nivelul de trai in orase este semnificativ mai bun si per total la nivel de Planeta nivelul de trai este vast superior in comparatie cu vietile duse de stramosii nostri. Aceste efecte sunt responsabilitatea directa a progresului tehnologic si sporirea nivelului educational al populatiei.

Dar cum arata viitorul?

Un oras din Dubai se pare ca a gasit retete succesului. Mai precis fondatorii acestei comunitati de peste 3000 de persoane au reusit sa reduca considerabil nivelul de poluare al locuitorilor (cu peste 60%), folosesc un sistem avansat de reciclare si alimentare cu energie a orasului, au un climat microeconomic modern, cultiva propriile plante si chiar ofera pana la 10.000€ celor care doresc sa achizitioneze un vechicul electric.

Mai multe detalii putetea vedea in clipul video de mai jos. Acesta este pagina web a proiectului daca doriti sa cititi mai multe.

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani