shooter online

Jocuri shooter online pentru Android și iOS ce posibil să-ți dea dependență

Jocurile pe mobil sunt extrem de populare

Jocurile de pe dispozitivele mobile, în special de pe telefoanele mobile, au avansat într-un mod demențial.

Adică grafica și gameplay-ul a ajuns să fie extrem de similar cu un joc de consolă sau PC la detalii minime.

Nici nu mai aduc în discuție jocurile de PC de acum ceva ani. Acum un joc pe telefon modern cam lasă în urmă jocurile de computer/consolă din generațiile trecute.

Însă o anumită categorie de jocuri pe mobil a explodat în ultimii 4-5 ani și mai precis mă refer la jocurile shooter online.

Cred că în momentul de față, sunt ceva zeci de jocuri shooter online pentru Android și iOS.

Acum mă refer strict la jocuri ce au cât de cât o experiență de utilizare bună și o bază de jucători activi.

Popularitatea lor a crescut atât de mult din mai multe motive însă în principal este vorba de portabilitate, pentru că telefonul îl ai cu tine în permanență deci automat te poți juca oricând atât timp cât ai baterie.

Și datorită gameplay-ului și graficii destul de avansate, nici nu mai simți nevoie de un calculator sau consolă sincer.

Bine, calitatea efectivă a jocurilor (în momentul de față) nu se ridică la nivelul unui joc de PC/consolă însă asta este ceva de așteptat.

TOP 3 jocuri shooter online pentru Android și iOS

În această listă am selectat titluri ce sunt preferate de mine, ce le-am jucat eu și pot spune că merită.

Nu am inclus jocuri ce sunt în topurile Google Play sau Apple (deși posibil unele să fie acolo) însă dacă voi cunoașteți alte jocuri shooter multiplayer online vă rog să le recomandați în secțiunea de comentarii de mai jos.

1.Call of Duty: Mobile

Cred că unul din cele mai populare jocuri de tip FPS pe Android și iOS este Call of Duty Mobile.

Practic jocul preia o bună parte din gameplay-ul unui joc Call of Duty de PC/Consolă și-l face disponibil pentru platformele mobile.

Ai moduri de joc ce le-ai întâlnit și în versiunile de PC/Consolă și pe lângă asta grafica este destul de surprinzătoare mai ales pentru un joc ce poți să-l joci pe telefonul tău mobil.

Încă o chestie interesantă, ce nu am mai întâlnit-o la alte jocuri din această listă, feeling-ul jocului de PC/Consolă este prezervat extrem de bine pe dispozitivele mobile.

De la modul cum operează armele până la modurile de gaming, totul este destul de bine integrat pentru micile ecrane și cel puțin dacă ești un pasionat al francizei, mai ales dacă ai și un telefon performant, nu o să mai simți nevoia să intri pe PC.

Și încă o chestie ce doresc să o mai adaug este optimizarea de care jocul beneficiază. Îmi funcționează la fel de bine pe un telefon entry level cât și pe un flagship, lucru ce mi se pare incredibil.

Pe scurt jocul are mai multe tipuri de misiuni ce diferă în funcție de obiectiv. În linii mari scopul jocului este să elimini inamicii ce-ți stau în cale și în același timp să îndeplinești obiectivul (gen să capturezi steagul inamic, să obții cele mai multe killuri sau să capturezi baza inamică ca câteva exemple).

Caracterul se poate personaliza în materie de design (îmbrăcăminte, culori la arme) dar și în materia de funcționalitate (module pe armă ce cresc performanța acesteia, gen lunete mai bune, amortizoare, încărcătoare cu capacitate mai mare de muniție și așa mai departe).

Pe lângă asta ai o serie de abilități ce le poți personaliza în funcție de caracter (adică poți să te încarci cu muniția inamicilor morți, poți să îți mărești viteza de sprint câteva secunde după ce mori și lista continuă) și o serie de bonusuri în joc ce se declașează în funcție de numărul de kills ce la obții în succesiune, fără să mori (gen ratar, mitralieră automată, comandare de bombardament local și așa mai departe).

Încă o abilitate ce o are caracterul, ce se încarcă pe durata jocului, este o armă specială ce se activează periodic (gen aruncător de flăcări, mitralieră automată)

În timpul jocului tu poți lua de pe jos armele inamicilor și în același timp să


2.FRAG Pro Shooter

Shooterul aduce puțin a Fortnite din punct de vedere al graficii, însă gameplay-ul este cu mult mai simplist dar tot interesant de jucat.

Practic în joc ai opțiunea de 1V1 și 2V2 unde practic scopul jocului este să elimini oponentul sau oponenții în cazul jocurilor 2V2 și să distrugi obiectivele din bază.

Aici o să devină puțin încurcat șcenariu, dar rămâneți cu mine, o să facă sens.

Practic când intri în joc, în modul 1V1, o să ai posibilitatea să alegi 5 caractere cu care intri (caracterele ți le selectezi tu dinainte, cred că sunt în jur de 90).

Acum intrat în joc, tu poți să alegi care din cele 5 caractere dorești să le controlezi.

În timpul jocului tu poți să alegi oricare din caractere și în același timp poți schimba și modul în care vezi caracterul

Fiecare caracter are un set de abilități particulare (sunt caractere ce se pricep bine la atac, altele la defensivă și așa mai departe).

Acum dacă ai murit cu un caracter, o să fii dat înapoi în bază pe un alt caracter. Mai ai posibilitatea să schimbi caracterul înainte să mori.

Tu controlezi doar un caracter în mod direct, celelalte caractere o să respecte doar comanda ta generală (gen de atac a bazei inamice) dar o să navigheze/atace pe mod automat.

3.N.O.V.A. Legacy

NOVA nu are nimic special la el, este un shooter online pentru Android și iOS cu un gameplay într-o oarecare măsură similar cu jocurile menționate mai sus.

Însă fiind un shooter ce se petrece cumva în viitor, toate armele și echipamentele sunt și ele la rândul lor futuriste.

Ce îmi place mie personal la el este ușurința de a prinde jocul și a te juca fără să fii nevoit să treci printr-un proces de învățare cum este în cazul Call of Duty sau Frag.

Practic ai o multitudine de arme din care să alegi și poți face level fiecăreia împreună cu câteva upgrade-uri ce-ți dau diverse boostr-uri (gen acuratețe la unele arme), poți personaliza caracterul cu skin-uri.

În joc sunt multiple caractere ce le poți debloca însă doar unul din ele vine deblocat la începutul jocului. Majoritatea sunt deblocați prin cumpărarea unor cristale (cristalele le cumperi cu bani) însă o parte din ele le poți debloca terminând misiuni din campania de Single Player.

În multiplayer meciurile sunt 4v4 și sunt cu limită de timp. Nu există alte moduri de joc.

BONUS: LONEWOLF

Jocurile cu storyline interesant sunt destul de rare în sfera asta de shootere.

Chiar dacă o bună parte din ele au o poveste care acompaniază jocul și justifică să spun așa gameplay-ul, parcă nu prea reușesc să te capteze, mai ales pe dispozitivele mobile.

Ei bine, nu același lucru poți spune despre Lonewolf.

Jocul are o grafică destul de simplistă ce la prima vedere nu o să îți capteze atenția, însă nu de asta este interesant.

Practic tu joci rolul unui asasin ce are de îndeplinit mai multe misiuni. Nimic special până în acest moment, ce este interesant e faptul că fizica jocului este una extrem de realistă.

Adică modul în care reacționează gloanțele de vânt, distanță și felul armei până la cât de fatale sunt anumite răni în comparație cu altele.

Pe lângă asta e foarte interesant că dezvoltatorii jocului au reușit foarte bine să facă sunetul în joc cât mai realist. Auzi super bine mediul înconjurător, atunci când îți ții respirația să tragi cu sniper-ul brusc nu mai auzi anumite sunete (practic imită faptul că te concentrezi) și atunci când tragi și ținta este la distanță o să auzi sunetul împușcăturii cu un mic ecou.

Iar nararea jocului este exact ce trebuie! Am jucat doar câteva misiuni din joc și țin să vă spun că prima oară când l-am deschis am stat în el cred că vreo 2 ore, asta pentru că povestea jocului mo prins puțin și doream să văd ce se întâmplă 😂

Tu ce jocuri Shooter online recomanzi?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani