Half Life Alyx

Half Life: Alyx va da startul unei noi generații de jocuri VR

Half Life este unul din cele mai populare jocuri din toate timpurile. Încă din anii 2008-2009 erau zvonuri cum că încă un joc din serie este în lucru dar anii au trecut și nimic nu părea să-și facă prezența pe internet.

Au apărut jocuri din seria Doom chiar și Quake dar nimic de la cei de la Valve. În schimb anul acesta compania a făcut o mare surpriză pasionaților francizei.

Au lansat Half Life Alyx ce este un joc în VR ce este situat undeva între Half Life 1998 și cel din 2004 Half Life 2.

Practic tu joci rolui lui Alyx Vance ce are misiunea de a intra în posesia unei arme de putere mare. Prin intermediul unui headset VR și a manetelor interacționezi cu mediul și înfrunți inamicii.

Jocul este bazat pe engine-ul Source 2 ce a luat debutul în anul 2016 și a fost lansat luna trecută (martie 23, 2020) pe Windows.

Engine-ul este unul din cele mai performante din industrie, fiind apreciat de critici pentru realism, capacitatea de a randa multiple componente dinamice concomitent, performanță și trucurile inteligente utilizate pentru a nu ameți când te joci. Se preconizează a fi un engine ce va fi folosit pe multiple jocuri în VR.

Pentru a te bucura de joc pe PC/laptop ai nevoie de o configurație destul de actuală.

Un VR headset compatibil,mai precis un Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, Oculus Quest sau Windows Mixed Reality și specificațiile următoare pe PC:

  • Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
  • Memory: 12 GB RAM
  • Graphics: GTX 1060 / RX 580 – 6GB VRAM
Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani