New York City în anul 1911

New York City în anul 1911 4K color 60FPS (VIDEO)

Sunt câteva filmulețe mut, alb-negru cu orașele mari ale lumii din urmă cu câteva decenii. Însă acum tehnicienii video preiau aceste clipuri și le aduc în era noastră prin ajutorul tool-urilor moderne și inteligenței artificiale.

Denis Shiryaev a preluat un clip video al companiei suedeze Svenska Biografteatern ce a captat o vizită a orașului New York în anul 1911. Clipul video original era de rezoluție destul de proastă (sub standardul SD), cu multe artefacte, alb-negru, fără sunet și la un framerate de 15 FPS.

Însă prin intermediul inteligenței artificiale și a tehnologiilor moderne de editat video a reușit să stilizeze și să „modernizeze” clipul într-un mare fel.

Inițial a fost făcut un upscale la 4K prin intermediul SRGAN și s-a mărit framerate-ul la 60FPS prin DAIN. Pentru efecte și alte ajustări a fost utilizat After Effects.

Clipul original este regăsit aici.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani