de ce se reseteaza telefonul

De ce se reseteaza telefonul singur fara sa-i fac ceva?

De ce se reseteaza telefonul singur

De ce se reseteaza telefonul singur din senin? Cateva posibile cauze aici

Telefoanele mobile cu Android sunt mici computere ce le purtam cu noi pretutindeni. Complexitatea lor a ajuns sa rivalizeze  calculatoarele pana si laptopurile, iar cu cat trece timpul cu atat telefoanele devin din ce in ce mai puternice.
Lucru care nu vine fara inconvenientele lui, inconveniente ce tin de stabilitatea sistemului in sine.
Cu cat performanta creste, cu atat pot aparea probleme cu temperaturile si mai ales probleme in stabilitatea sistemului de operare datorita cresterii complexitatii acestuia.
Acum pe un telefon mobil cu Android/iOS poti executa o sumedenie de functii, comparativ cu in urma cu 15-16 ani cand telefoanele mobile erau doar pentru apeluri si scris sms-uri.
Parca de la o zi la alta se ivesc probleme de stabilitatea cu telefoanele proaspat lansate si te trezesti ca nu stii de ce se reseteaza telefonul singur fara ca tu sa-i faci ceva anume.
In acest articol o sa va dau cateva cauza pentru care telefonul se reseteaza singur si cateva posibile rezolvari.

Sistem de operare instabil

Chiar daca telefonul este nou, asta nu inseamna ca dispozitivul e automat stabil. De asta foarte multe probleme ce tin de integritatea sistemului de operare sunt datorate unor probleme nerezolvate. Iar rezultatul il reprezinta resetari din acestea aleatorii fara sa para a fi un motiv bine definit la mijloc.
Solutia in acest context este sa pui un sistem de operare din alta regiune si sa supraveghezi daca problema revine. (valabil doar pe Android).

Conflict de la aplicatii proaspat instalate

In majoritatea din circumstante problemele ce cauzeaza resetarea telefonului nu sunt date de aplicatiile proaspat instalate. Acestea fiind testate in prealabil de dezvoltator si problemele grave de acest gen sunt eliminate in primele faze ale developmentului, insa nu inseamna ca nu pot exista bug-uri particulare.
Rezolvarea in acest context este sa faci o revizuire a ultimilor aplicatii instalate si sa dezinstalezi toate aplicatiile care au fost proaspat descarcate si sa vezi daca problema revine.
In cazul Android te sfatuiesc sa renunti la aplicatiile descarcate din surse externe.

Accesorii sau componente neoficiale

Daca recent ai schimbat bateria sau orice alta componenta cruciala functionarii telefonului sau ai achizitionat un accesoriu ce nu are certificare Apple/Android exista posibilitatea sa-ti cauzeze instalabilitate dispozitivului tau mobil.
Inainte de a achizitiona un produs de acest fel, sfatul meu este sa te asiguri de compatibilitatea lui. Asta pentru a preveni problemele cu resetarile aleatorii si mai mult decat atat pentru a preveni problemele la placa de baza sau a conectorilor telefonului.

Supraincalzire

De ce se reseteaza telefonul singur fara avertisment? Pai supraincalzirea e un motiv pentru care dispozitivul se reseteaza, fiind un sistem de protectie universal valabil pe orice computer. Practic atunci cand prin mijloace de limitare software, telefonul nu reuseste sa coboare temperatura SOC-ului (procesorului) acesta va declansa o restartare spontanta pentru a se proteja.
Chiar daca resetarile din princina supraincalzirii sunt destul de rare la telefoanele mobile, cand se intampla, trebuie sa vezi mediul si circumstante ce declanseaza asta (te joci pe el in timp ce e la incarcat, luminozitate maxima intr-un mediu foarte calduros, pus telefonul pe o supravata ce genereaza multa caldura etc.)

Sistem de operare custom

Chiar daca cumva intra in acelasi spectru cu instabilitatea software, sunt anumite particularitati complet diferite in acest context.
In primul sistemele de operare custom sunt facute de comunitate, care automat dicteaza instabilitatea mai mult decat atat poti sa faci tu eronat instalarea care cauzeaza telefonul sa se reseteze singur din senin.
Daca nu stii exact ce este un ROM custom sau nu stii cum se face instalarea exact, mai intai cerceteaza subiectul apoi incearca instalarea.
 

Crezi ca sunt alte motive de ce se reseteaza telefonul singur? Lasa un comentariu

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles