Ce este JAVA la ce ne ajuta si unde il intalnim limbajul de programare? 31

Ce este JAVA la ce ne ajuta si unde il intalnim limbajul de programare?

Ce este JAVA

Ce este JAVA, la ce ne ajuta si unde il intalnim limbajul de programare?

Toate aplicatiile, electrocasnicele, ceasurile digitale, telefoanele mobile, masinile, pana si sistemele de semaforizare necesira un soi de limbaj de programare pentru a functiona.
Limbajele de programare au crescut in popularitate odata cu inventarea calculatorului. Calculatoarele functionand pe baza unui sistem de binar de 1 si 0, trebuiau sa aiba o serie de instructiuni scrise pentru a sti ce sa execute.
Aceste instructiuni erau conturate de un programator, apoi adaptate situatiei unde trebuiau sa fie utilizate printr-un proces numit compilare. Astfel compilarea „traducea” programul pentru ca calculatorul sa-l poata citi si executa. Cam asta ar fi in linii mari limbajele de programare si modul lor de executie.
Unul din cele mai populare limbaje de programare in momentul de fata este Java.
Acum am sa-ti explic ce este java, unde se utilizeaza si ce rezerva viitorul.

Ce este Java mai exact?

Este un limbaj de programare folosit de milioane de programatori. Acesta permite scrierea de instructiuni foarte avansate, creearea de platforme si aplicatii mobile.
JAVA este folosit in foarte multe circumstante. Pana si telefonul tau ce il ai la indemana are anumite portiuni de cod scrise in JAVA.

De ce JAVA?

JAVA ofera multa flexibilitate datorita capacitatilor extrem de vaste ale limbajului. Are mii de sintaxe ce pot fi folosite si combinate intre ele pentru a rezulta functionalitati noi si procesa noi de executie ale unor anumite probleme.
Fiind atat de capabil este si unul dintre cele mai complicate limbaje de programare de invatat.

Unde se foloseste JAVA?

Dupa cum am spus si in randurile de mai sus, limbajul este intalnit in foarte multe situatii.
Cele mai populare zone unde il intalnim sunt: sistemul de operare Android, web developement, sisteme de operare pentru masini, electrocasnice, aplicatii financiare, aplicatii stiintifice, sisteme embedded.

Este JAVA viitorul?

In spatiul limbajelor de programare apar limbaje noi de la an la an. Deci automat nu putem spune ca JAVA este viitorul. Cu timpul apar limbaje mult mai user frendly care permit scrierea de aplicatii intr-un timp mai scurt si fac executarea unor functii mai eficienta decat o face JAVA.
JAVA a capatat asa o notorietate datorita vechimii, insa nu putem spune ca este automat si practic sau lipsit de probleme.
In momentul de fata sunt alternative ce incearca sa imite functionalitatea JAVA si cu timpul acestea nu pot decat sa devina mai rafinate si performante.
In spatiul online deja suportul pentru JAVA dispare treptat datorita problemelor de securitate si eficientei utilizarii resurselor. Cat despre celelalte ramuri unde inca se utilizeaza intens, se preconizeaza ca in viitorul vor face si ele schimbarea catre alte metode mai eficiente de a scrie cod.
Odata cu calculatoare cuantice vor fi sisteme de operare ce se vor programa diferit si face limbajele ca JAVA inutile. Insa pana atunci va trebui sa evoluam resursele de care dispunem deja.

Acum ma poti urmari si pe Instagram

 
sursa sursa 2
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani