casca bluetooth ieftina samsung mg920

Recenzie Samsung MG920: Casca Bluetooth ieftina si fiabila

Recenzie Samsung MG920: Casca Bluetooth ieftina si fiabila 31Recenzie Samsung MG920: Casca Bluetooth ieftina si fiabila. Merita sa o cumperi?


Samsung produce o suita larga de electronice atat pentru consumatori cat si pentru companii. Insa unul din cele mai cunoscute produse al acestora este telefonul Samsung. Telefoanele mobile ale companiei sunt foarte populare in Romania dar si in lume. Asta datorita varietatii largi de modele si o calitatii bune a produselor. De asta acum le vedem practic la urechile a zeci de oameni numai pe strada!
Insa in anumite situatii nu poti sta mereu cu telefonul la ureche, fie ca ai mainile ocupate fie ca esti la volan. Iar in acest context ai nevoie neaparat de o casca bluetooth.
Si spre surprinderea mea Samsung are cateva modele de casti Bluetooth, pentru diferite bugete, una dintren ele este Samsung MG920.
Recenzie Samsung MG920: Casca Bluetooth ieftina si fiabila 32

Specificatii Samsung MG920

  • Sunet Mono
  • Tehnologie Bluetooth 3.0 cu profilurile HFP, HSP
  • Standby de 300 ore
  • Talktime de 7 ore
  • Baterie 150mAh
  • Buton pornit/oprit, buton volum, buton raspuns apel
  • Conectare la 2 telefoane
  • Incarcare la Micro-USB

Aspect fizic

Recenzie Samsung MG920: Casca Bluetooth ieftina si fiabila 33
Casca bluetooth ieftina Samsung Mg920 este facuta dintr-un plastic tare si are un model impregnat pe ea. Vine in pachet cu doua dopuri ce pot fi schimbate iar suportul pentru ureche poate fi detasabil pentru a pune casca la urechea dreapta sau standa.
Dispune de un led indicator ce iti arata atunci cand casca este in modul cautare, cand este incarcata sau cand nu mai are baterie.
Casca bluetooth Samsung MG920 are 3 butoane: unul pentru reglarea volumului in apel, butonul de raspuns la apeluri si butonul pentru oprit/pornit casca.
Aceasta este putin cam lunga in comparatie cu modele similare de la competitie, insa grautatea ei nu preseaza pe ureche.

Calitatea apelului si conectarea

Conectarea se face extrem de usor!
Dupa ce ai incarcat casca (de la 0 la 100% dureaza cam 1 ora) tot ce trebuie sa faci este sa o pornesti. Odata pornita casca intra automat in modul de conectare, apoi tot ce ramane sa faci este sa te conectezi cu telefonul la ea.
Cand conexiunea intre dispozitive este realizata, casca face un beep.
Casca ar suporta conectarea la doua telefoane simultan, insa nu am incercat acest aspect sa fiu sincer.
Cat despre calitatea sunetului, aceasta este destul de ok.
Volumul maxim al castii este putin cam mic, atunci cand te aflii in situatii unde sunetul de ambient este mare o sa ai probleme in ati auzi interlocutorul, dar persoanele ce au auzun fin nu o sa intampine probleme.
Interlocutorul in schimb te aude foarte bine, casca avand integrata o functie de reducerea zgomotului de fundal pentru un sunet clar.
Pentru banii astia, raportul calitate pret este destul de ok din punctul meu de vedere.
Un dezavantaj putin mai mare, ar fi faptul ca cauciucul ce vine bagat in ureche nu este foarte comod si pentru multe urechi va fi o idee mai mare. Al doilea ce este inclus in pachet este si mai mare, deci nu o sa te ajute cu nimic daca ai urechile mai mici.
Recenzie Samsung MG920: Casca Bluetooth ieftina si fiabila 34

Concluzia

Daca doresti o casca Bluetooth ieftina si fiabile optiunile disponibile nu sunt atat de vaste pe cat ai crede.
Majoritatea castilor Bluetooth sub 60 lei sunt de o calitate proasta, nu au autonomie buna la baterie si au probleme de conectivitate.
In cazul Samsung MG920 raport calitate pret este incredibil de bun. Casca se conecteaza foarte usor la telefon, ofera o autonomie de peste 7 ore din experianta mea (la volum 80%) si capacitatea microfonului de a elemina sunetul de fundal e buna.
Dezavantajele fiind dimensiunea cam mare, valumul relativ mic la care poate sa ajunga si dopul pentru ureche care este o idee incomod la o purtare indelungata.
Insa daca este sa pui toate caracteristicile cap la cap si sa le pui in balanta cu pretul, ajungi la concluzia ca Samsung Mg920 este un produs pe cinste ce merita achizitionat.
Pretul produsului este momentan in jur de 52-60 lei, asta in functie de unde doresti sa-l achizitionezi.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles