posta romana logo

Plata cu cardul la Posta Romana incepand cu anul 2018

Plata cu cardul la Posta Romana

Plata cu cardul la Posta Romana incepand cu anul 2018

Daca nu ma insel, Posta Romana este curierul national cu cea mai buna acoperire internationala si nationala. Poti trimite si primi colete din China si multe alte regiuni ale lumii cu o taxa relativ modica.
De asta este in continuare un serviciu de curierat foarte popular, in pofida calitatii serviciilor destul de mediocre.
Bine, ce-i drept…nu toate oficiile postale au o calitate a serviciilor proasta, insa marea majoritate din ele da (si acum ma refer la doamnele acelea la menopauza ce iti complica viata doar pentru simplu fapt ca pot).

Un sistem comunist, invechit

Posta Romana inca este operata de un sistem informatic vechi, pe calculatoare ce au deja cativa ani si practici ce-si au locul in anii 1990. Lucruri ce se reflecta automat in modul in care sunt prelucrate coletele si timpii de livrare.
Cu o restructurare generala a companiei de stat (calculatoare mai noi, sistem informatic actualizat si functionari mai tineri) lucrurile ar putea fi imbunatatite semnificativ si potentialul real al firmai sa creasca considerabil.
Insa parea ca cineva de sus vrea progresul, asta credeam pana recent.
In prima instanta au umblat putin la site-ul lor, care arata infect si nimeni nu stia cum naiba sa-l foloseasca. Apoi au inceput sa ofere servicii ca ridicarea de acasa a coletelor si mandat electronic. Ca acum sa introduca placa cu POS la oficiile postale de cartier.
Chiar daca sistemul de plata POS este planuit a fi implementat prin 2018 (oficiile din urban o sa fie primele beneficiare), punerea in practica a planului ar fluidiza enorm tranzactiile cu Posta si poate reduce efectiv cozile. Mai mult decat atat, trecerea la un sistem de plati electronic ar putea fi mai avantajos din punct de vedere financiar. (platile se fac instant, nu se mai asteapta atat de mult transferul banilor pe ramburs platile putand fi transferate pe cardul beneficiarului, se poate implementa un sistem de plata a taxelor vamale pe colete online etc.)
Acum trebuie sa asteptam (deja sunteti familiarizati cu ideea ?)  sa vedem ce ne rezerva viitorul in relatiile cu prea iubita Posta.

Ce parerea ai de implementarea sistemului plata cu cardul la Posta Romana? E un lucru bun?

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles