Sony Xperia Z5 apare in imagini. Au schimbat ceva la design?

xperia z5 photo

Sony Xperia Z5 apare in imagini. Telefonul este un Xperia Z4 cu mici ajustari de design, un copy/paste mai delicat.

Sony a dezamagit cu Xperia Z4. Telefonul este un upgrade minor, nesemnificativ fata de Xperia Z3 si asta o sa se vada in rezultatele fiscale la sfarsitul anului. (de asta si in Vest a fost comercializat ca Xperia Z3+)
Sincer mie nu mi se pare normal ca o companie de renume ca Sony, sa copie design-ul telefonului de la an la an fara sa mai imbunatateasca nimic in ceea ce priveste aspectul si functionalitatea.
Indiferent ca este functional sau nu amplasamentul butoanelor, port-urilor si asa mai departe, eu ca utilizator de Xperia vreau ca atunci cand fac upgrade sa vad/simt schimbarea in mai bine. Dar din nefericire nu este cazul, ceea ce este problematic atunci cand te gandesti ca centrul atentiei in momentul de fata sunt Galaxy S6 si iPhone 6.
Dar Sony mai are o sansa cu Xperia Z5, au sansa sa recastige atentia mea si a celor care si-au pierdut interestul fata de brand. Deja au aparut cateva imagini pe internet cu ce pare a fi un prototip a lui Z5 iar lucrurile nu arata prea bine.
Nu am sesizat modificari la design cu exceptia butonului care citeste amprente din lateral, el este si butonul de oprit/pornit telefonul.
[ReflexGallery id=’32’]
Acum nu stiu ce sa mai spun, compania nu pare sa fie determinata sa ramana relevanta in aceasta industrie extrem de competitiva. Aceste modificari, upgrade-uri care le faci la un telefon, in general la generatiile viitoare ale unui model deja existent, pe langa a imbunatati experienta utilizatorului incerci sa avansezi tehnologia in acest domeniu. Cu progresul facut de tine altii se pot inspira ca sa il faca mai subtire, cu o camera mai buna, mai usor dar in cazul Sony este doar o chestiune de copy/paste.
Am mai spus asta in cateva articole, eu eram fan Sony pana la Xperia Z3 dupa acel model mi-am pierdut simpatia.
Iar primele imagini cu Xperia Z5 nu mi-au alterat parerea.
Desi daca este un prototip posibil ca varianta finala sa arate diferit total…insa nu cred asta. 🙂
Le doresc mult succes pe viitor (desi ma tem ca nu va fi).
Specificatiile lui Xperia Z5 sunt cam aceleasi cu Xperia Z3+, adica un Snapdragon 810, 3gb sau 4gb de RAM, camera de 21MP si o baterie de 3000mAh+.
Telefonul posibil sa fie anuntat oficial la IFA in Berlin.
sursa
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani