Instaleaza Android M pe Sony Xperia 31

Instaleaza Android M pe Sony Xperia

sony android m

Instaleaza Android M pe Sony Xperia. Lista completa a dispozitivelor ce suporta Android M o gasiti mai jos

Android M tocmai a fost anuntat la conferinta Google I/O. In principal nu aduce schimbari majore sistemul de operare. Este o varianta de Android Lollipop cu cateva finisari care fac experienta utilizatorului mai buna.
Insa fiind un sistem de operare care inca este la stadiul BETA sunt putine dispozitive care il au disponibil. (e vorba despre gama Nexus)
Dar Sony vrea sa se alature comunitatii Open Source si a pus la dispozitie Android M pentru Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Xperia E3, Xperia M2, Xperia T2 Ultra și Xperia T3.
Versiunea este stock(adica direct din Android Open Source Project), fara aplicatiile sau functiile Sony.
Ce mai trebuie mentionat e faptul: daca vrei sa instalezi Android M pe Sony Xperia Z2 (ca un exemplu) va trebui sa ai bootloaderul deblocat si sa compilezi tu de la zero sistemul de operare. Daca nu ai inteles la ce m-am referit cel mai bine e sa lasi sistemul de operare actual, daca stii la ce m-am referit trebuie sa citesti randurile de mai jos.
Sony a pus la dispozitie un tutorial destul de extensiv pentru instalarea/compilarea Android M insa trebuie mentionat ca faci asta pe propria raspundere. Fiind un OS de test are probleme si o sa mai depistezi tu altele. (cam asa e situatia cu versiunile Android de test).
Acest tutorial este disponibil doar pentru telefoanele Sony mentionate mai sus, nu incerca sa instalezi Android M pe un model care nu este suportat.
Tutorialul il gasiti aici: CLICK
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani