Samsung Galaxy S6 VS OnePlus 2. Care isi merita banii?

S6 VS ONEPLUS 2

Samsung Galaxy S6 VS OnePlus 2. Care isi merita banii?

Este o comparatie putin nedreapta din doua motive (asta din punctul meu de vedere).
In primul rand Samsung are o  experienta mult mai vasta ca cei de la OnePlus iar in al doilea rand Samsung dispune si de notorietate atunci cand vine vorba de telefoane smart.
Dar fiindca este o piata in continua schimbare(piata gadgeturilor) asta nu inseamna ca gigantii nu pot fi detronati, ba din contra.
Am sa va dau opinia mea sincera in privinta carui telefon merita sa-l achizitionati daca ati dispune de banii necesari.
Trei aspecte vor determina decizia finala: constructia telefonului, performanta, pretul.
Articolul este scurt si la obiect dupa cum v-am obisnuit. 🙂 Lets start !

1. Constructia telefonului

Samsung Galaxy S6 are sasiul integral construit din metal si taiat cu masinarii de precizie. Spatele este din sticla oferindu-i un aspect premium si exclusivist.
galaxy s6
OnePlus 2 are sasiul din metal la fel ca Galaxy S6 in schimb spatele telefonul este din plastic. OnePlus 2 arata decent insa nu are nimic wow!

oneplus 2
FOTO: DroidLife

Punctul se duce la Galaxy S6 pentru aspect.

2. Performanta

Samsung Galaxy S6 are un procesor Exynos 7420 cu 4 nuclee la 1,5Ghz si 4 la 2Ghz impreuna cu 3GB de ram.
Telefonul scoate un Antutu un scor de 62000 in medie.
Android 5.1 este sistemul de operare cu TouchWiz ca interfata. Nu poti sa te plangi ca este un telefon incet, mai ales de la ultimul refresh al TouchWiz dar unii utilizatori raporteaza lag uneori.
OnePlus 2 vine cu ultima versiune de Snapdragon 810 si este disponibil in variante cu 3GB de ram sau 4GB.
Media telefonului in Antutu ar fi de 63500.
Sistemul de operare este Android 5.1 cu ajustarile OxygenOS 2.0. Ne uitam la o interfata curata si foarte agila. OxygenOS 2.0 este extrem de apropiat de stoc si nu are modificari majore la interfata grafica.
Cand vorbim de Android stoc tindem si catre o performanta mai buna in medie.
Nu este o diferenta semnificativa intre cele doua, dar punctul se duce la OnePlus 2 pentru ca are disponibil un model cu 4GB ram.
 

3. Pretul

Aici este cea mai mare diferenta intre modele. Samsung Galaxy S6 modelul de 32GB costa 2600lei in timp ce OnePlus 2 modelul de 16GB costa 1550lei. Impedimentul cu OnePlus ar fi ca modelul de baza are doar 16GB memorie interna (si nu poti pune MicroSD, la fel ca Galaxy S6) insa pentru cateva sute de lei in plus cumperi pe cel cu 64GB si nu mai ai probleme.
OnePlus 2 castiga detasat.
 

Concluzii

Pana la urma totul depinde de ceea ce preferi tu. Daca vrei un brand care este deja de ceva ani in domeniu si nu te deranjeaza faptul ca multe persoane au acest telefon, este ok. Insa daca vrei ceva nou, unic si cu o performanta mai mare ca a lui Galaxy S6, One Plus 2 este telefonul pe care trebuie sa-l alegi. Sa nu mai mentionam pretul, este o diferenta de 1050lei (plus minus).
OnePlus 2 spre deosebire de S6 vine cu o interfata aproape stoc a sistemului de operare, nu vine instalat cu aplicatii inutile si interfata nu sacadeaza. Sa nu mai mentionam suportul ce il are de la comunitatea open source.
Daca chiar este interesat de OnePlus, Geek Chronicles iti ofera 2 cupoane de reducere pentru modelul de 3gb si 4gb de ram. Nu este ceva semnificativ insa face diferenta.
 

Cupon modelul 3gb: PLUSTWO16GB 

Cupon modelul 4gb: PLUSTWO64GB 

[button color=”white” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”http://goo.gl/rgOlGT”]Cumpara un OnePlus 2[/button]
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani