NASA vrea sa transforme fecale umane in mancare. Apetisant ! 31

NASA vrea sa transforme fecale umane in mancare. Apetisant !

NASA vrea sa transforme fecale umane in mancare. Apetisant !

Agentia Spatiala Americana sau NASA pe scurt sunt liderii in inovatie atunci cand vine vorba de tehnologie de ultima ora pentru sateliti, Statia Spatiala Internationala si calatorii interplanetare.
Acestia tocmai au testat un motor care va propulsa prima naveta spatiala cu oameni la bord catre Marte si misiuni viitoare catre alte planete din sistemul nostru solar.
Insa pe cat lucrurile sunt programate si gata de pus in practica este o conditie, o conditie umana care momentan nu am reusit sa o depasit. Este vorba despre nevoia de a manca, de a ne hrani.
Fie ca vrem sa credem sau nu, viitorii astronauti ce se vor indrepta spre Marte vor fi oameni in carne si oase, ca mine si ca tine, care simt nevoie si trebuie sa manance.
Problema este ca distanta este destul de mare pana la Planeta Rosie si spatiul pentru depozitare e limitat. Deci trebuie gasita o metoda alternativa pentru sustinerea astronautilor in viata.
O posibilitate este sa recicleze materialele fecale ale acestora si sa le transforme intr-un nutrient sintetic.
Solutia a venit de la Universitatea din Clemson, Carolina de Sud si au castigat premiul de 200.000$ al NASA Awards Grants care finanteaza idei ce vor revolutiona calatoriile spatiale.
Pare putin extrema inventia insa Agentia Spatiala este optimista in privinta ai. Transformarea materialelor fecale inapoi in mancare ce astronautii o pot consuma ar reduce substantial proviziile care acestia le vor lua pe nateva.
Astronautii se vor impaca cu ideea destul de usor, asta pentru ca deja isi recicleaza urina sa o bea.
Acum cel mai mare mister ramane gustul, ce gust va avea materia prima din fecale. Desi la cate substante sunt pentru gust nu vad asta o problema, mai mult ma sperie factorul psihologic as situatiei. 😀
Va puteti imagina ca propozitia:„nu mai manca atata cacat” va capata o alta conotatie pentru astronauti. :))
sursa
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani