Organele corpului uman posibil sa primeasca un nou membru in familie 31

Organele corpului uman posibil sa primeasca un nou membru in familie

 

Organele corpului uman posibil sa primeasca un nou membru in familie 32

Organele corpului uman posibil sa primeasca un nou membru in familie

Corpul uman este unul dintre cele mai complexe organisme in rangul vietatilor de pe Terra.
Sunt anumite situatii in materie de tehnologie sau inginerie in care stim mai multe informatii decat despre anumite organe ale corpului uman.
Chiar si in ziua de azi sunt studiate in detaliu organele corpului uman pentru a descoperi noi tratamente pentru diverse boli sau modul lor detaliat de functionare.
In momentul de fata omul are 78 de organe impartine in 13 sisteme organice majore si 7 grupuri regionale.

Insa conform unor descoperiri de ultima ora, posibil ca organele corpului uman sa-si mareasca numarul cu un nou membru..
Mezenterul ar fi noul organ care face parte din constitutia organelor interne a corpului uman.
Acesta este practic ca o fisie de tesut cu vase de sange si nervi ce tine in interior intestinul subtire si e conectat de partea superioara a abdomenului.
Aceasta propunere vine din partea unor cercetatori irlandezi de la Universitatea din Limerick numiti J Calvin Coffey si D Peter O’Leary.
Oamenii de stiinta sugereaza ca Mezenterul ar avea si alte functii care pana acum au fost neglijate, una din ele fiind distributia de globule albe in zona intestinelor.
Momentan nu se stiu foarte multe cu referire la Mezenter, asta pentru ca pana in momentul de fata a fost neglijat.
Organele corpului uman posibil sa primeasca un nou membru in familie 33
Comunitatea de medici si cercetatori din domeniu inca este nesigura in privinta afirmatiei facuta de cei doi oameni de stiinta insa J Calvin Coffey si D Peter O’Leary sunt increzatori ca posibil pe viitor sa vedem analize mai indetaliu a noului organ (organ va fi numit numai daca comunitatea cade la comun acord).
Avantajul analizelor amantite fiind descoperirea rolului, exceptand pe cel cunoscut deja si de ce nu cercetarea pentru posibile afectiuni si tratarea lor in noi moduri.
Acum sa vedem in lunile ce urmeaza la ce concluzie vor ajunge experitii in domeniu.
sursa
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani

Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.