Update 20.03.2024 – Am actualizat link-ul sa duca catre ultima versiune de Magazin Play
Fiecare sistem de operare mobil, are o aplicatie de unde poti descarca alte aplicatii si jocuri rapid, fara batai de cap.
Pe Android este Magazinul Play pe iOS este popularul Apple Store si mai sunt alte aplicatii similare (cel putin pe Android).
Insa din diferite motive legale, Google Play Store nu este instalat pe toate telefoanele/tabletele/stick-urile HDMI.
Play Store sau Magazin Play cum mai este cunoscut popular indeplineste o suma mai larga de functii decat ai crede.
Aici gasesti nu numai aplicatii interesante si jocuri dar tot prin intermediul ei se actualizeaza toata suita de servicii Google ce iti permit sa utilizezi contul in siguranta.
- De ce ai vrea sa instalezi Magazinul Play? Acesta nu vine preinstalat?
- Download si Instalare Magazin Play si Servicii Google Play cu mediul virtual VMOS (update 2024)
- Instalare Magazin Play și Serviciile Google Play prin intermediul Gbox (update 2024)
- Download Magazin Play si Instalare pe telefon cu .APK (doar daca telefonul suporta nativ serviciul)
- Instalare Magazin Play prin modul Recovery (doar daca telefonul are rootat si are rom custom)
- Concluzia
De ce ai vrea sa instalezi Magazinul Play? Acesta nu vine preinstalat?
Problema o intalnim de cele mai multe ori cu dispozitivele cumparate din China, multe servicii sunt restrictionate acolo, inclusiv serviciile Google.
Astfel o sa fii in incapacitatea de a utiliza Magazinul Play Google sau chiar si suita completa de servicii Google pe dispozitivul tau.
Un lucru este important de mentionat: Daca aveti un telefon Huawei procedura aceasta de instalare manuala a magazinului Play cel mai probabil nu o sa functioneze. Puteti incerca procedura de instalare Magazin Play si servicii Google pe Huawei.
Odata ce Google a eliminat Huawei din lista de branduri ce au suport pentru serviciile Google, toate dispozitivele companiei nu mai sunt certificate oficial de catre Google, de aici si incapacitatea de a utiliza serviciile Google.
Inainte de a putea aplicatia sub forma .APK aveti nevoie sa activati instalarea de aplicatii din surse necunoscute. O sa fiti intampinat de acest ecran odata ce da-ti click sa instalati aplicatia.
Download si Instalare Magazin Play si Servicii Google Play cu mediul virtual VMOS (update 2024)
Masinile virtuale sunt o solutie utilizata de marile companii din motive de securitate si pentru a putea oferi angajatilor un computer ce are resurse variabile.
Adica: can ai nevoie de mai mult procesor, sa ti se aloce mai multa putere de procesare cu doar cateva clickuri
Ei bine, aceasta procedura se poate practica si pe telefoane noastre cu Android datorita progresului tehnologic semnificativ.
VMOS practic este o masina virtuala pentru Android ce va permite sa virtualizate mai multe versiuni de Android.
Prin virtualizare reusiti astfel sa instalati de exemplu Magazinul Google Play si alte aplicatii ce poate nu sunt suportate oficial pe telefon.
Ce trebuie in schimb sa luati aminte, este faptul ca VMOS virtualizeaza un sistem de operare mai vechi (uzual Android 7.1) lucru ce poate duce la probleme de performanta sau incompatibilitate cu unele aplicatii Google.
Instalare Magazin Play și Serviciile Google Play prin intermediul Gbox (update 2024)
Serviciile Google Play si Magazinul Play nu pot fi instalare chiar pe toate dispozitivele mobile datorita constrangerilor legate.
Cu timpul Google a facut din ce in ce mai dificila instalarea serviciilor pe baza de APK sau prin Recovery pe unele dispozitive ce nu sunt certificate sa le aiba instalate, cum ar fi telefoanele Huawei sau unele telefoane chinezesti.
Ei bine, pentru aceste dispozitive dezvoltatorii au gasit o solutie destul de ingenioasa pentru a executa toate aplicatiile Google.
Aceasta solutie se numeste Gbox si este practic ca un „sertar virtual” ce-ti permite sa instalezi aplicatiile Google favorite pe telefonul tau ce nu le suporta netiv.
Fara sa te mai chinui cu rootarea telefonului sau cu instalarea la o serie de APK-uri care nici macar nu stii sigur ca o sa functioneze.
Pur si simplu descarci aplicatia, o instalezi pe telefon si o sa-ti apara ca un sertar individial. E ca si cum ai grupa niste aplicatii.
Ei bine, in acest servar virtual serviciile Google functioneaza ca si cum ar fi un telefon diferit – da suna ciudat, insa este destul de interesant modul de functionare, e ca un soi de masina virtuala – si-ti permite sa instalezi Youtube, Gmail, Magazinul Google Play si alte aplicatii din portofoliul celor de la Google.
Download Magazin Play si Instalare pe telefon cu .APK (doar daca telefonul suporta nativ serviciul)
Aceasta metoda nu functioneaza pe telefoanele Huawei sau unele modele de telefoane chinezesti. Pentru acestea este necesar sa instalati GBOX sau VMOS
- Dupa ce ai descarcat ultima versiune de Play Store si ultima versiune de Servicii Google pentru versiunea ta de Android, trebuie sa mergi in Setari/Securitate (sau Confidential) si sa activeazi Surse Necunoscute.
- Vei primi o notificare in care ti se expun pericolele instalarii aplicatiilor din surse externe. Dai ok.
- Mergi unde ai descarcat cele doua aplicatii (uzual este folderul de Download din telefon ce este regasit in memoria principala)
- Instalezi initial Serviciile Google (daca instalarea a esuat va trebui sa restartezi telefonul apoi sa reincerci instalarea)
- Dupa ce ai instalat Serviciile Google acum instalezi Magazinul Play (daca instalarea esueaza incearca sa restartezi telefonul)
- Acum ai trebui sa ai instalate serviciile Google si Magazinul Play
Instalare Magazin Play prin modul Recovery (doar daca telefonul are rootat si are rom custom)
Daca metoda de mai sus nu a mers, va trebui sa faci o instalare GAPPS printr-un custom recovery si automat dispozitivul trebuie rootat
Pachetul Google Apps are o serie de aplicatii si servicii Google care sunt impachetate intr-un fisier .zip.
Acelasi timp de format care se foloseste la update-ul sistemului de operare Android.
Fisierul se instaleaza din modul recovery al telefonului (care este un fel de bios), insa nu din recovery-ul ce vine din fabrica, ci un recovery facut de TWRP sau PitchBlack
Acestia sunt dezvoltatori care nu sunt afiliati cu Google dar ajuta enorm comunitatea Open Source prin liniile de cod ce le scriu.
Deja te-am bagat in ceata?
Am sa-ti recomand sa citesti articolele mele ce le-am linkuit mai sus despre Recovery si Gapps, in caz de nu a mers prima metoda de instalare.
Concluzia
Google a reusit sa capteze atat de mult piata incat in ziua de azi este foarte greu sa stai fara serviciile si aplicatiile Google.
Una din aceste aplicatii este Magazinul Play ce ofera o suita completa de servicii pentru utilizatorii de dispozitive cu Android.
Insa cu noile scandaluri din lumea tehnologiei incep utilizatorii sa caute si alte alternative ale magazinului, ce nu inceteaza sa apara.
In cazul in care metodele de mai sus nu au avut succes pe telefonul tau, ma tem ca va trebui sa recurgi la instalarea unui alt magazin de aplicatii.