[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
Instalare servicii Google Play pe Huawei

Instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 și P40 Lite

Huawei a lansat în urmă cu ceva luni noul Huawei P40 împreună cu varianta Pro. Însă datorită conflectelor avute cu statul american, Google a fost nevoită să nu mai ofere suport pentru telefoane lor. Adică Huawei a lansat modelul P40 și P40 Pro fără serviciile Google Play.

Însă dacă ești „prins” adânc în ecosistemul Google, aceasta o să fie o problemă majoră pentru experiența ta de utilizare.

Dar stai fără griji, pe internet au apărut în momentul de față mai multe metode prin care se poate face o instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 Lite, P40, și P40 Pro.

Metoda numărul 1 – Instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 prin aplicația DualSpace

Editat la 20.05.2021

instalare servicii google play pe huawei

Metoda numărul 1 de instalare servicii Google Play pe Huawei este una ce a dat roade pentru marea majoritate a celor care au încercat-o.

Spre deosebire de alte metode, nu este complicat de implementat și în același timp nu vă afectează garanția.

Ce trebuie să faceți?

Descărcați apk-ul din una din sursele externe menționate mai sus, deși cred că găsiți aplicația și în magazinul de aplicații Huawei.

O instalați și după ce se termină procesul de configurare o să aveți acces la majoritatea serviciilor Google Play, inclusiv Magazinul Play.

Metoda numărul 2 – Instalare servicii Google Play pe Huawei manual

Metoda este exemplificată integral în clipul de mai sus. Practic o să ai nevoie de niște fișiere ce va trebui să le instalezi manual în telefon. Este recomandat să efectuezi un backup al telefonului pentru că metoda aceasta necesită să ai telefonul resetat la setările din fabrică.

Din ce am înțeles din comentariile la acest clip, metoda funcționează pe Huawei P30, P40 și P40 PRO. Posibil ca aceasta să funcționeze și pe alte telefoane Huawei ce nu suportă serviciile Google.

Fișierele necesare le descărcați de aici.

Ce trebuie să faceți?

  • Descărcați arhiva respectivă în telefon și dezarhivați conținutul acesteia în memoria telefonului.
  • Apoi mergeți în setări la Backup and Restore și restaurați copia de rezervă ce vă apare în memoria telefonului
  • O să vă apară o aplicație în sertarul de aplicații ce are un G la iconiță, intrați in ea și apăsați pe Activate apoi pe Allow. După apare un buton în chineză de culoare albastră, îl apăsați apoi închideți aplicația
  • Intrați în folderul 00 Google Instalation și instalați toate aplicațiile până la cea cu numărul 6 dar să vă asigurați că acea aplicație în chineză cu litera „G” la logo este deschisă.
  • După ce a fost instalată și aplicația cu numărul 6 va trebui să intrați în Setări, la Accounts și să vă introduceți contul de Google.
  • Acum accesați Magazinul Play și instalați aplicația Device ID. Acum Magazinul Play o să vă de multe erori dar trebuie să le ignorați momentan.
  • Acum accesați Setările, mergeți pe Aplicații și căutați aplicația Google Play Services. Dezactivați aplicația și o dezinstalați.
  • Accesați acum iar folderul 00 Google Instalation și instalați aplicația cu numărul 8.
  • Accesați iar Setările și secțiunea cu Aplicații. Acum va trebui să vă arătați aplicațiile de sistem. Ca să faceți asta apăsați acele 3 puncte din colțul din dreapta al ecranului din partea de sus și selectați Arătați procesele de sistem sau Show system processes în engleză. Acum căutați Google Services Framework. Opriți forțat aplicația și goliți datele acesteia din meniul Stocare.
  • Acum restartați telefonul și intrați în aplicația Device ID, aici la secțiunea GSF ar trebui să vă apară un ID, dacă vă apare încercați să intrați în Magazinul Play și să instalați o aplicație

Dacă nu reușiți să instalați cu succes serviciile Google Play pe dispozitivul vostru Huawei vă rog să lăsați un comentariu mai jos.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles