Acasă Tutoriale Instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 și P40 Lite

Instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 și P40 Lite

de către Dan Mutu

Huawei a lansat în urmă cu ceva luni noul Huawei P40 împreună cu varianta Pro. Însă datorită conflectelor avute cu statul american, Google a fost nevoită să nu mai ofere suport pentru telefoane lor. Adică Huawei a lansat modelul P40 și P40 Pro fără serviciile Google Play.

Însă dacă ești „prins” adânc în ecosistemul Google, aceasta o să fie o problemă majoră pentru experiența ta de utilizare.

Dar stai fără griji, pe internet au apărut în momentul de față mai multe metode prin care se poate face o instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 Lite, P40, și P40 Pro.

Metoda numărul 1 – Instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 automat din recovery custom

Instalare servicii Google Play pe Huawei

Editat la 28.04.2020

Metoda cu numărul unu ar implica să vă rootați telefonul și să instalați un Recovery Custom, însă după ce am cercetat îndeaproape situația se pare că opțiunea aceasta nu este foarte pertinentă.

Link-urile pe care le-am găsit nu sunt deloc de încredere și formul xda-developers nu pare să aibă un recovery funcțional pentru acest telefon, deci am decis să elimin acest pas.

Pe lângă asta metoda de root ce o descoperisem se pare că nu funcționa pe toate versiunile de firmware.

Când o să apară o metodă de root eficientă și un recovery custom de încredere o să actualizez această parte din tutorial.

Metoda numărul 2 – Instalare servicii Google Play pe Huawei manual

Metoda este exemplificată integral în clipul de mai sus. Practic o să ai nevoie de niște fișiere ce va trebui să le instalezi manual în telefon. Este recomandat să efectuezi un backup al telefonului pentru că metoda aceasta necesită să ai telefonul resetat la setările din fabrică.

Din ce am înțeles din comentariile la acest clip, metoda funcționează pe Huawei P30, P40 și P40 PRO. Posibil ca aceasta să funcționeze și pe alte telefoane Huawei ce nu suportă serviciile Google.

Fișierele necesare le descărcați de aici.

Ce trebuie să faceți?

  • Descărcați arhiva respectivă în telefon și dezarhivați conținutul acesteia în memoria telefonului.
  • Apoi mergeți în setări la Backup and Restore și restaurați copia de rezervă ce vă apare în memoria telefonului
  • O să vă apară o aplicație în sertarul de aplicații ce are un G la iconiță, intrați in ea și apăsați pe Activate apoi pe Allow. După apare un buton în chineză de culoare albastră, îl apăsați apoi închideți aplicația
  • Intrați în folderul 00 Google Instalation și instalați toate aplicațiile până la cea cu numărul 6 dar să vă asigurați că acea aplicație în chineză cu litera „G” la logo este deschisă.
  • După ce a fost instalată și aplicația cu numărul 6 va trebui să intrați în Setări, la Accounts și să vă introduceți contul de Google.
  • Acum accesați Magazinul Play și instalați aplicația Device ID. Acum Magazinul Play o să vă de multe erori dar trebuie să le ignorați momentan.
  • Acum accesați Setările, mergeți pe Aplicații și căutați aplicația Google Play Services. Dezactivați aplicația și o dezinstalați.
  • Accesați acum iar folderul 00 Google Instalation și instalați aplicația cu numărul 8.
  • Accesați iar Setările și secțiunea cu Aplicații. Acum va trebui să vă arătați aplicațiile de sistem. Ca să faceți asta apăsați acele 3 puncte din colțul din dreapta al ecranului din partea de sus și selectați Arătați procesele de sistem sau Show system processes în engleză. Acum căutați Google Services Framework. Opriți forțat aplicația și goliți datele acesteia din meniul Stocare.
  • Acum restartați telefonul și intrați în aplicația Device ID, aici la secțiunea GSF ar trebui să vă apară un ID, dacă vă apare încercați să intrați în Magazinul Play și să instalați o aplicație

Dacă nu reușiți să instalați cu succes serviciile Google Play pe dispozitivul vostru Huawei vă rog să lăsați un comentariu mai jos.

Posibil să te interesez

2 comentarii

Mircea 30 decembrie 2020 - 20:50

Bună seara de e nu-mi da voie sa descarc magazin play

Răspunde
Mircea 30 decembrie 2020 - 20:56

Am cumpărat telefonul de la cineva dar tot îmi apare adresa lui de meil iam dat reset și acuma eu nu pot sa trimit mesaj de pe OLX că-mi cere parola îmi zice nu ieste valida sau a expirat și dă-l sa ma acetpte la adresa Google

Răspunde

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani