Instalare servicii Google Play pe Huawei

Instalare servicii Google Play pe Huawei in 2024

Huawei deja nu mai ofera serviciile Google Play pe telefoanele și tabletelor lor de mai bine de 4 ani de zile.

Acest lucru a pornit de la niște acuzații de spionaj (care nici până acum nu știu dacă sunt reale sau nu) și de atunci practic Google a suspendat certificarea noilor dispozitive Huawei.

Neavând certificarea telefoanele și tabletele Huawei și Honor nu mai executa și automat nu mai au instalate serviciile Google.

Însă dacă ești „prins” adânc în ecosistemul Google, aceasta o să fie o problemă majoră pentru experiența ta de utilizare.

Datorită gravității situației, ce afectează în acest moment milioane de utilizatori la nivel global, s-au găsit niște soluții inovative ce permite practic o instalare a serviciilor Google Play și al aplicațiilor Google prin medii de virtualizare.

În acest articol îți pun în față 3 metode de virtualizare a aplicațiilor Google Play pe Huawei.

Instalare servicii Google pe Huawei prin Gspace

Gspace practic îți permite să utilizezi Magazinul Play sau alte aplicații Google direct pe telefonul sau tableta ta Huawei fără a pierde garanția sau să fii nevoit să instalezi aplicații ciudate din surse la fel de ciudate.

Acum ce trebuie să știi este că performanța aplicațiilor poate fi o idee inferioară decât dacă le-ai avea instalate nativ dar din ce am mai citit pe forum-uri lumea cică nu are prea multe probleme.

Gspace practic virtualizează mediul unde se execută aplicațiile, astfel face ca acestea să opereze cumva independent de sistemul de operare mamă.

Ca metodă de instalare servicii Google Play pe Huawei nu trebuie să faci mai nimic, aceste deja vin instalate cu Gspace.

 • Doar descarci aplicația din link-ul de mai jos, o instalezi și accepți permisiunea de instalare dintr-o sursă externă și după o deschizi.
 • Odată deschisă o să ai acces la majoritatea aplicațiilor Google, fiind doar la un click distanță.

Instalare servicii Google Play pe Huawei prin GBox

Această metodă de instalare a aplicațiilor Google și de execuție a serviciilor Google este promovată chiar și de Huawei pe blog-ul lor.

Practic similar cu Gspace aplicațiile sunt virtualizate într-un mediu separat de sistemul de operare.

Aplicația doar utilizează resursele telefonului și păcălește într-o oarecare măsură serviciile Google în a crede că ar fi un total alt telefon.

Ei bine, fiind o metodă neoficială de instalare la fel există probleme de performanță în anumite situați și în același timp pot apărea unele întrebări referitoare la siguranța datelor.

Deși compania face o declarație publică referitore la siguranța datelor și confidențialitatea lor.

Similar ca în cazul Gspace, descarci GBox din link-ul ce ți l-am furnizat.

 • O instalezi și după ce o deschizi.
 • Accepți toate permisiune ce îți sunt solicitate și imediat o să vezi ecranul principal de unde poți instala ce aplicații Google dorești direct pe telefonul tău Huawei.

Utilizează VMOS pentru folosi aplicațiile Google pe telefoanele și tabletele Huawei

VMOS este un mediu de virtualizare destul de elaborat ce instalează un alt sistem de operare în paralel cu cel pe care-l are telefonul.

Uzual se va instala o versiune de Android mai veche și pe baza ei poți instala la rândul tău aplicații și servicii Google. Fiind practic un alt dispozitiv cu Android ce serverele Google îl văd ca pe un telefon fizic.

Am spus că aplicația este complexă decât celelalte două menționate mai sus pentru că aici nu virtualizezi doar aplicațiile Google dar ai o mașină virtuală unde poți instala multe alte aplicații, poți seta o rezoluție preferată, rata de reîmprospătare ai multiple opțiuni de interfață cum ar fi Floating Window și Floating Ball și vine și cu root.

 • Instalezi aplicația
 • O deschizi și accepți permisiunile
 • Apoi dai click ca să descarci și să instalezi mașina virtuală pentru Android 7.1

Instalare servicii Google Play pe Huawei P30 Pro, P40 prin aplicația DualSpace (nu mai este valabil)

Editat la 20.02.2023

instalare servicii google play pe huawei

Metoda numărul 1 de instalare servicii Google Play pe Huawei este una ce a dat roade pentru marea majoritate a celor care au încercat-o.

Spre deosebire de alte metode, nu este complicat de implementat și în același timp nu vă afectează garanția.

Ce trebuie să faceți?

Descărcați apk-ul din una din sursele externe menționate mai sus, deși cred că găsiți aplicația și în magazinul de aplicații Huawei.

O instalați și după ce se termină procesul de configurare o să aveți acces la majoritatea serviciilor Google Play, inclusiv Magazinul Play.

Metoda numărul 2 – Instalare servicii Google Play pe Huawei manual (nu mai funcționează)

Metoda este exemplificată integral în clipul de mai sus. Practic o să ai nevoie de niște fișiere ce va trebui să le instalezi manual în telefon. Este recomandat să efectuezi un backup al telefonului pentru că metoda aceasta necesită să ai telefonul resetat la setările din fabrică.

Din ce am înțeles din comentariile la acest clip, metoda funcționează pe Huawei P30, P40 și P40 PRO. Posibil ca aceasta să funcționeze și pe alte telefoane Huawei ce nu suportă serviciile Google.

Fișierele necesare le descărcați de aici.

Ce trebuie să faceți?

 • Descărcați arhiva respectivă în telefon și dezarhivați conținutul acesteia în memoria telefonului.
 • Apoi mergeți în setări la Backup and Restore și restaurați copia de rezervă ce vă apare în memoria telefonului
 • O să vă apară o aplicație în sertarul de aplicații ce are un G la iconiță, intrați in ea și apăsați pe Activate apoi pe Allow. După apare un buton în chineză de culoare albastră, îl apăsați apoi închideți aplicația
 • Intrați în folderul 00 Google Instalation și instalați toate aplicațiile până la cea cu numărul 6 dar să vă asigurați că acea aplicație în chineză cu litera „G” la logo este deschisă.
 • După ce a fost instalată și aplicația cu numărul 6 va trebui să intrați în Setări, la Accounts și să vă introduceți contul de Google.
 • Acum accesați Magazinul Play și instalați aplicația Device ID. Acum Magazinul Play o să vă de multe erori dar trebuie să le ignorați momentan.
 • Acum accesați Setările, mergeți pe Aplicații și căutați aplicația Google Play Services. Dezactivați aplicația și o dezinstalați.
 • Accesați acum iar folderul 00 Google Instalation și instalați aplicația cu numărul 8.
 • Accesați iar Setările și secțiunea cu Aplicații. Acum va trebui să vă arătați aplicațiile de sistem. Ca să faceți asta apăsați acele 3 puncte din colțul din dreapta al ecranului din partea de sus și selectați Arătați procesele de sistem sau Show system processes în engleză. Acum căutați Google Services Framework. Opriți forțat aplicația și goliți datele acesteia din meniul Stocare.
 • Acum restartați telefonul și intrați în aplicația Device ID, aici la secțiunea GSF ar trebui să vă apară un ID, dacă vă apare încercați să intrați în Magazinul Play și să instalați o aplicație

Dacă nu reușiți să instalați cu succes serviciile Google Play pe dispozitivul vostru Huawei vă rog să lăsați un comentariu mai jos.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani