Vrei un custom rom? LineageOS continua munca CyanogenMod

Vrei un custom rom? LineageOS continua munca CyanogenMod

 LineageOS continua munca CyanogenMod

Vrei un custom rom? LineageOS continua munca CyanogenMod

Daca vrei un custom rom optiunile tale nu mai sunt restranse ca in urma cu cativa ani, cel putin nu pe Android.
Android este unul din sistemele de operare cu cea mai mare comunitate de dezvoltatori intependeti.
Asta a permis aparitia a multor romuri custom pe telefoane ca Galaxy S3 sau chiar Galaxy S2 care au fost abandomate de ceva ani de producatori. Si acesta este doar doua din exemple, pe forum-uri pentru entuziasti gasiti mii de astfel de telefoane ce sunt sustinute de comunitate.
Una din aceste comunitati care este activa de mult timp in domeniu este CyanogenMod. Insa dupa ce au devenit companie in adevaratul sens al cuvantului, Cyanogen INC. parea sa-ti pierda directia. Anul trecut au anuntat ca nu vei mai avea posibilitatea sa downloadezi un custom rom pentru telefonul tau din baza lor de date de sute de dispozitive.
Chiar daca codul sursa va fi disponibil pentru o perioada.
Sa abandonezi o comunitate de milioane de utilizatori este o lovitura sub centura pentru cei care sperau sa iti mai mentina in viata telefonul.
Insa nu trebuie sa va panicati (era cineva panicat? ?) LineageOS continua munca CyanogenMod.
Practic o parte din staff-ul CyanogenMod se va muta pe LianageOS unde vor intretine in continuare dispozitivele mobile din baza de date CyanogenMod.
Site-ul este inca in constructie si o buna parte din fisiere nu sunt disponibile, dar treptat o sa fie reconstruita comunitatea.
Dar e bine de stiut ca LineageOS continua munca CyanogenMod, era sincer un mare pacat ca ani de munca si cod sa fie aruncati pe apa Sambetei. Eu aveam Cyanogenmod pe Galaxy Mini si eram extrem de fastinat cand am reusit sa instalez soft-ul, dupa am inceput sa ma joc cu codul sursa si sa-mi fac eu sistemul meu de operare.
Trezeste o mica nostalgie in mine, mai ales ca de ani buni numai Cyanogen am folosit pe telefoanele mele, chiar daca ultimile miscari ale companiei nu ma incantau.
Sa speram ca echipa LineageOS va mentine comunitatea activa si vor contribui in anii ce vor urma.
 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani