Image default

qualcomm snapdragon 820

Snapdragon 820 este in teste si va fi lansat cat de curand

Qualcomm s-a bucurat de o buna parte de atentie in ultima perioada, atentie predominant negativa. Atentia negativa a fost pentru ultimul cip al companiei, Snapdragon 810. Au fost o serie de discutii ce au circulat pe internet de la divergentele avute cu Samsung, apoi problemele legate de temperaturile crescute ale cip-ului.
Insa in pofida micilor dificultati care le-a indurat Qualcomm nu trebuie sa neglijam faptul ca Snapdragon 810 este extrem de performant si eficient din punct de vedere al consumului de energie.
De acum trebuie sa discutam de urmatoarea versiune a procesorului mobil care va fi Snapdragon 820.
Primele zvonuri spun ca problemele cu temperaturile au fost rezolvate si ca nu iti va mai scadea frecventa asa de violent.
Procesorul a fost anuntat iniatial la MWC 2015 insa de atunci nu au mai aparut alte detalii referitoare la el.
Acum unele rapoarte ar mentiona ca procesorul este deja in productie si ca primele unitati deja au fost expediate pentru teste.
LG G4 Pro si Xiaomi Mi5 ar fi primele telefoane ce vor avea procesorul integrat, insa nu este nimic sigur.
In ceea ce priveste arhitectura cip-ului, Snapdragon 820 va fi pe 64-biti (denumirea nucleului ar fi Kryo) si procesoarele sunt ARMv8 ceea ce ar permite cip-ului sa ajunga la viteze de pana la 3.0Ghz.
Un detaliu crucian care nu este inca cunoscut e procesul de fabricatie la cati nanometrii va fi, unii spune ca ar apela la ce Samsung de 14nm in timp ce altii ca va fi o metoda proprie la 16nm imbunatatita
Acum ramane de vazut cum evolueaza stirea.

sursa

 
 

Articole inrudite

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web. Vezi politica de confidențialitate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me