HTC Vive: Ochelarii de realitate virtuala Valve in parteneriat cu HTC #MWC2015

HTC Vive: Ochelarii de realitate virtuala Valve in parteneriat cu HTC #MWC2015

Ochelarii de realitate virtuala Valve
Ochelarii de realitate virtuala Valve sunt oficiali in sfarsit! Acestia au fost conceputi in parteneriat cu HTC se se numesc HTC Vive.
Circulau zvonuri cum Valve ar vrea sa lanseze un dispozitiv pentru realitate virtuala insa nu se stiau informatii specifice.
Acum la MWC 2015 cele doua corporatii si-au afisat creatia. CEO-ul HTC a prezentat un prototip HTC Vive dar companiile au promis ca pana la sfarsitul anului va aparea o versiune finala.
Versiunea pentru dezvoltatori se va lansa in primavara iar pana la punerea in vanzare a ochelarilor finali deja se formeaza o suita de aplicatii si jocuri, asta cel putin in teorie.
HTC Vive are doua display-uri cu o rezolutie de 1200 x 1080 care suporta pana la 90FPS, astfel depasind Oculus si ochelarii Samsung.
Acestia vin impreuna cu un senzor ce iti inregistreaza miscarile si le transpune in aplicatia in care esti plus controlere wireless care te ajuta sa interactionezi cu mediul virtual.
Valve si HTC prezinta dispozitivul ca unul ce iti extinde experienta care o ai in joc si te incurajeaza sa te deplasezi in asa fel pentru a explora mai multe. Personal vad asta putin ciudat, in mod sigur o sa dai peste ceva plus ca ochelarii nu sunt wireless deci nu vad cum o sa fie posibil.
Acum doar presupun, pana nu apar in versiunea finala nu vom sti exact. Insa este interesant sa vezi cum se fac progrese in aceasta ramura a gameing-ului. In 3-5 ani o sa avem tehnologie RV atat de avansata ca nu va mai fi nevoie sa iesim afara.
Glumesc, tot va fi nevoie sa iesim in the real world, nimic nu egaleaza realitatea dar cu cat progresul tehnologic este mai rapid o sa avem un mediu mai incitant in care sa ne petrecem timpul liber si in mod sigur o sa existe si variante pentru nisa medicala.
Viitorul va fi interesant! 😀

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani