HTC One M9 are probleme cu temperaturile 31

HTC One M9 are probleme cu temperaturile

HTC One M9 are probleme cu temperaturile

HTC One M9 are probleme cu temperaturile, suprafata carcasei ajunge sa friga.

HTC One M9 este noul cap de serie al companiei. In principal a pastrat notele ce tin de design ale predecesorului numai ca a primit imbunatatiri in materie de componente.
Noul varf de gama HTC are un design al sasiului integral din aluminiu cu rama de o culoare diferita fata de carcasa oferind contrast si un look deosebit.
Insa inainte de lansarea oficiala a telefonului au fost niste zvonuri referitoare la temperaturile cam mari care le atinge procesorul Snapdragon 810, care este si pe One M9. Zvonurile veneau de la un telefon LG si motivele de ingrijorare erau mai mari asta dupa ce Samsung a confirmat acest lucru.
One M9 fiind construit din aluminiu, metalul sa va incalzi mult mai usor ca plasticul de pe LG existand posibilitatea ca acesta sa friga.
Un blog olandez numit Tweakers au pus la test aceasta teorie in comparatie cu mai multe modele populare si rezultatele au fost cele preconizate, HTC One M9 se incalzeste destul de tare. Telefonul a ajuns la 55,5°C.
Problema cu temperaturile era intr-o oarecare masura de asteptat. Ideea este in felul urmator: telefonul trebuie sa fie construit in jurul hardware-ului care il are. Daca se stie dinainte ca procesorul ce incalzeste destul de tare si cei de la HTC stiau ca telefonul va fi construit dintr-un metal ce este destul de conductiv atunci trebuiau sa gaseasca o metoda prin care sa disipe caldura eficient. HTC nu a gandit asta in prealabil foarte mult si se pare ca acum HTC One M9 are probleme cu temperaturile.
Pe langa inconfortul cauzat de temperaturi mai este o problema, cea de CPU throttling . Procesorul isi va scadea viteza de operare automat in asa fel sa se protejeze pe el si componentele din jur. Deci nu numai ca vei avea o mana prajita dar si telefonul va merge greu.
Cei care au facut acest test au mentionat ca HTC-ul avea o versiune de soft ce nu era finala, deci probabil sa fie nevoie de optimizari la sistemul de operare insa hardware-ul este acelasi ca pe telefonul ce-l poti cumpara tu din magazin.
Sunt curios cum va adresa HTC aceasta problema grava.

sursa  via

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani