Simptome EGR murdar sau infudat la masina mea

Simptome EGR murdar

Simptome EGR murdar sau infudat la masina mea

EGR-ul nu este o noutate neaparat la autorurisme. Aceasta tehnologie se foloseste in industria auto, in special la motoarele diesel de mai bine de 40 ani. Cu timpul tehnologia a fost avansata si a mai primit upgrade-uri insa principiul de functionare este oarecum similar.

Ce este EGR-ul si la ce ajuta? Vezi articolul meu despre asta

Problema este ca odata cu timpul, utilizarea indelungata a masinii si mersul prin oras la viteze mici cu motorul subturat, duce la infundarea EGR-ului si asa apar primele simptome de EGR murdar sau infudat.

Care sunt simptomele unui EGR infundat sau murdar?

Supapa EGR cu timpul acumuleaza depuneri, „cenusa” aceia care este rezultatul combustiei motorinei. Aceasta se va depune pe interiorul supapei si cu timpul o infunda sau blocheaza.

Simptomele de EGR murdar sau infundat total sau partial sunt urmatoare:

  • masina scoate un fum alb
  • acceleratia nu mai este atat de sensibila
  • odata ce motorul se incalzeste se pierde din putere in anumite situatii
  • martor in bord „Check engine”
Image result for car clogged egr
FOTO: valva EGR infundata
SURSA: AutoFella.com

In linii mari cam acestea ar fi simptomele de EGR murdar sau infundat. Desi este extrem de important sa luati aminte aceste simptomele pentru ca se pot asocia cu o turbina defecta, de aceea este crucial sa apelati la un service autorizat pentru modelul dumneavoastra de masina odaca ce observati ca ceva nu este tocmai normal.

Nu numai ca mecanicul stie exact modelul masinii si in acelasi timp are idee cum poate sa abordeze diagnoza dar in multe din situatii, daca problema nu este prea grava, va poate efectua o curatara a supapei EGR prin intermediul unor substante chimice.

Curatarea EGR va aducevalva la starea ei initiala si automat va permite sa profitati de performanta completa a autoturismului.

Curatarea este recomandata sa o faceti doar la un service autorizat sau la un mecanic cu expereienta, pentru a combate alte complicatii ce pot aparea.

Daca masina este inca in garantie, o vizita la reprezentanta va fi in avantajul dumneavoastra.

Daca problema cu EGR-ul nu este solutionata la timp si se merge cu autovehiculul in acest stadiu pentru o perioada lunga de timp, nu numai ca masina va polua extrem de mult si va afecta pe toti cei din jur, insa va duce la defectarea filtrului de particule si/sau a catalizatorului. Astfel de la o reparatie de 300 de lei puteti ajunge la una de zeci de lei.

Are masina ta comportamentul mentionat?

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani