Cea mai buna instalatie GPL

Cea mai buna instalatie GPL pentru masina ta

Un sistem GPL este o alternativa viabila pentru benzina, mai ales pentru masinile de oras sau cele cu care parcurgeti multi kilometri lunar.

Deci e normal sa cauti cea mai buna instalatie GPL ce o poti monta pe masina in asa fel sa nu ai surprize neplacute pe viitor si mai ales sa beneficiezi de un consum cat mai mic.

GPL-ul sau Gazol Petrolier Lichefiat cum este denumirea lui neabreviata, este o substanta inflamabila cu o cifra octanica superioara benzinei generice care se evapora in contact cu oxigenul si se mentine in stare lichida atunci cand este imbuteliata sub presiune. Acesta se foloseste in mai multe industrii insa cel mai popular segment unde il intalniti este cel al buteliilor cu gaz.

In Romania aceste sisteme de GPL pentru masina au fost introduse in urma cu mai bine de doua decenii si pana in ziua de azi au primit mai multe imbunatatiri.

Cum in trecut masinile nu erau atat de complicate pe partea tehnica si instalatiile GPL la randul lor avea un grad mai mic de complexitate. Insa in ziua de azi cu motoare ce sunt progresiv mai digitalizate, sistemele GPL au beneficiat la randul lor de imbunatatiri pentru a spori eficienta de functionare.

Daca in urma cu 20 de ani o instalatie GPL putea cauza probleme cu aprinderea, pierderi semnificative de putere sau alte complicatii de ordin tehnic, in ziua de azi aceste impedimente au fost eliminate aproape in totalitate.

O instalatie GPL moderna nu numai ca confera un cost mai redus la carburand, insa sacrificiile ce trebuie sa le faceti sunt minimale.

Insa care este cea mai buna instalatie GPL pentru masina ta?

Ei bine, am pornit in aceasta incursiune intreband diversi mecanici cu experienta in domeniu si din discutiile avute majoritatea au raspund cu urmatoarele 2 variante.

Ce mai este de mentionat e faptul ca posibil ca unele din instalatiile listate mai jos sa nu fie compatibile cu masina ta, ceea ce te va forta sa gasesti o alta alternativa.

In plus, inainte de a pune GPL, recomand sa te documentezi foarte bine daca motorul tau suporta GPL si daca este fiabil cu GPL.

Sunt unele modele de autoturisme, in special cele de generatie mai noua, ce nu functioneaza cum trebuie cu GPL si necesita resoftari care de multe ori sunt aproape imposibile.

Ce alte aspecte trebuie sa mai cunosti cand esti in cautarea unei instalatii GPL

Trebuie sa alegi un kit de GPL de calitate, care sa respecte normele de siguranta si sa nu afecteze performantele motorului.

In al doilea rand, trebuie sa gasesti un service autorizat care sa-ti faca montajul si sa-ti ofere o garantie pentru instalatie.

Nu încerca sa-ti montezi singur instalatia, pentru ca risti sa provoci daune ireversibile sau chiar un incendiu.

In al treilea rand, trebuie sa stii ca o instalatie GPL necesita o revizie periodica si o verificare tehnică anuala.

Astfel, te asiguri ca instalatia funcționeaza corect si nu prezinta riscuri pentru tine sau pentru mediul inconjurator.

cea mai buna instalatie GPL Tomasetto

Cea mai buna Instalatie GPL Tomasetto

Acest timp de instalatii sunt montate de mai multe companii din Romania si se remarca prin fiabilitatea lor, disponibilitatea pieselor de schimb si nu in ultimul rand prin documentatia disponibila pentru service. Lucruri care adunate reprezinta o alegere foarte buna pentru autoturismul dumneavoastra.

Instalatiile Tomasetto se vand in mai multe variante cu aplicatii specifice nevoilor dumneavoastra. Mai precis:

  • STAG 50
  • STAG 100
  • STAG 200
  • STAG 300
  • STAG 300+

Preturile unui sistem Tomasetto incep de pe la 2300 lei + TVA in functie de modelul masinii.

Se recomanda instalarea pe un motor non-turbo cu un factor de compresie cat mai mic. Este mandatorie revizia periodica a instalatiei pentru a va asigura ca totul functioneaza in parametri optimi.

Andrei – Mecanic Auto
cea mai buna instalatie GPL Landi Renzo

Cea mai buna Instalatie GPL Landi Renzo

Inca un brand popular ce produce instalatii GPL este Landi Renzo. Compania italiana activeaza din anul 1954 si are la activ vanzari de zeci poate chiar sute de milioane de sisteme GPL. Prin ce se remarca sistemele acestora este eficienta sporita, fiabilitatea sistemului in sine, gama larga de service-uri din tara ce cunosc sistemul si sisteme GPL special concepute pentru diferite masini.

Instalatiile GPL de la compania italiana Landi Renzo se vand in mai multe variante, cateva din acestea sunt:

  • EVO
  • Prime OBD
  • Injectie directa

Preturile unui sistem Landi Renzo incep de la 2600 lei + TVA in functie de modelul masinii

Sa va asigurati ca montati sistemul la un service autorizat pe brandul sistemului de GPL achizitionat. Astfel stiti sigur ca primiti garantie, un tunning bun la ECU si sfaturi esentiale ce va prelungesc longevitatea motorului.

Ioan – Mecanic Auto

Cam asta am avut de spus, de acum ramane in abilitatea dumneavoastra sa va interesati de cea mai buna varianta pentru dumneavoastra. Insa nu uitati ca mereu sa apelati la un service autorizat pe instalatia ce doriti sa o montati, ca va ofera garantie de montaj si garantie de functionare, ca aveti o politica de service ok si nu in ultimul rand ca mecanicii sunt prietenosi si va explica toate avantajele/dezavantajele.

In ceea ce priveste pretul instalatiilor, sfatul meu este sa nu va zgarciti. Calitatea vine cu un pret mai mare, la fel si siguranta. Astfel va recomand sa mergeti pe un brand de renume, care are recenzii pozitive pe internet si care il recomanda mecanicii din service-urile auto locale.

sursa sursa 2 sursa 3

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani