Procesorul cu 10 nuclee Mediatek MT6797 este detaliat 31

Procesorul cu 10 nuclee Mediatek MT6797 este detaliat

mediatek mt6797

Procesorul cu 10 nuclee Mediatek MT6797 este detaliat si productia lui incepe in vara

Mediatek nu este recunoscut pentru a fi un producator de procesoare mobile hi-tech. Pe de o parte nici nu cred ca acesta este targetulor lor. Majoritatea procesoarelor Mediatek sunt intalnite pe telefoane si tablete pentru bugete reduse. Insa compania vrea sa schimbe acest lucru in anul 2015 cu procesorul cu 10 nuclee Mediatek MT6797 .
Performanta SOC-ului este comparabila cu varful de gama a celor de la Qualcomm, ceea ce este remarcabil si de apreciat din punctul meu de vedere.
Pentru a ajunge la un asemenea nivel de inovatie trebuie sa faci anumite sacrificii si apreciez atunci cand o companie isi ia rolul in serios pentru a oferi ceea ce au mai bun consumatorului final care va achizitiona un dispozitiv cu procesorul lor integrat.
Procesorul MT6797  are in componenta 4 nuclee ARM 1.4GHz Cortex-A53 pentru procese usoare, 4 nuclee 2GHz ARM Cortex-A57 pentru procese medii si solicitante si 2 nuclee 2.5GHz ARM Cortex A72 pentru boost de performanta atunci cand este nevoie.
Cip-ul suporta LPDDR3 la 993MHz spre deosebire de cip-urile Qualcomm si Samsung care deja sunt pe LPDDR4 1600MHz, insa nu este un impediment major.
Procesorul grafic din componenta cip-ului MT6797 este un ARM Mali-T880 MP4 cu o viteza de 700MHz permitand sa ruleze clipuri si inregistrari 4k la 30 de FPS.
Procesorul este unul destul de performant acum sa vedem cum o sa se descurce in primele benchmark-uri.
Oricum pretul acestuia va fi mai redus ca unui cip Qualcomm si daca performanta este similara (cu o marja de 10%-20% diferenta) Mediatek poate fi un competitor destul de potent pentru Samsung si Qualcomm.
O sa vedem evolutia situatiei in urmatoarele luni.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani