Mediatek Helio competitor direct pentru Snapdragon si Exynos 43

Mediatek Helio competitor direct pentru Snapdragon si Exynos

mediatek helio

Producatorul de microcopuri din Taiwan a anuntat recent procesorul Mediatek Helio care va fi competitor pentru Snapdragon si Exynos .

Seria de procesoare integrate Mediatek este foarte populara pe dispozitivele de buget redus si mediu.
Acestea sunt destul de ieftine si ofera o performanta decenta pentru banii investiti. Principalul dezavantaj cu acest tip de procesoare e ca nu au codul sursa deschis pentru dezvoltatori. Dar odata ce Google a anuntat proiectul Android One compania pare sa fie mai libertina cu sursele la care lucreaza.
Mediatek a anuntat in cadrul unei conferinte de presa procesorul Mediatek Helio care va fi varful de gama al companiei.
Mediatek Helio este in doua variante, Helio X si Helio P. Mediatek Helio X10 este un 64 BITI octa-core cu o frecventa de 2.2GHz si procesoare Cortex A53 in schimb ce Helio P este adresat sectorului premium dar nua vem detalii despre acesta.
Helio X10 si Helio P sunt raspunsul Taiwanezilor pentru varfurile de gama de la Qualcomm si Samsung.
Eu acum sunt curios daca acestia o sa raspecte si comunitatea de dezvoltatori odata cu acest procesor si o sa faca public codul sursa la timp. Daca nu exista codul sursa, dezvoltatorii nu au cum sa faca aplicatii ce vor functiona optim. Pe langa asta vor aparea probleme la update-ul sistemului de operare.
Noul procesor Mediatek va fi disponibil in al doilea trimestru al acestui an.

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles