Snapdragon 810 are temperaturi mai mici ca 801 31

Snapdragon 810 are temperaturi mai mici ca 801

Snapdragon 810 are temperaturi mai mici ca 801 32
Erau zvonori referitoare la noul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 810, zvonuri nu tocmai favorabile. Unii producatori ca Samsung sustineau ca acesta se incalzeste destul de tare. Desi cei de la LG au specificat faptul ca nu exista probleme cu G Flex 2, Samsung nu avea de gand sa renunte la planul de raspindire a propriilor procesoare. (dar asta este deja alt subiect)
Grafice cu temperaturile sau date concrete nu aveam la momentul respectiv, doar aceste presupuneri/zvonuri. Plus ca Samsung s-a folosit de acest pretext sa foloseasca noul Exynos in viitorul Galaxy S6, cel putin in teorie.
Insa acum avem data concrete pe care le putem analiza. Comparatia in cauza este facuta intre Snapdragon 810 si Snapdragon 801 si s-a testat temperatura cip-ului in functie de timpul de functionare. Testul a fost facut de cei de la Qualcomm si publicat de STJS Gadgets Portal . Testul includea urmatoarele variabile de mediu:

  • temperatura s-a luat de la suprafata telefonului
  • temperatura mediului era de aproximativ 25° C

Testele au fost compuse din unul de gameing (Asphalt 8) si unul de playback 4k pe doua telefoane de dimensiuni similare.
Snapdragon 810 are temperaturi mai mici ca 801 33
Diferenta de temperatura intre cele doua cip-uri este modesta dar semnificativa, aici discutam de telefoane mobile nu de un procesor de PC.
Mai ales in cazul playback-ului 4K diferenta de temperatura este de 10 grade celsius si aici trebuie sa ma credeti ca 10 grade fac diferenta. Ideea este ca cu cat stau in temperaturi mai mici procesoarele lucreaza mai eficient si pe termen lung riscul sa se defecteze scade. Pe langa acest aspectul temperaturii noul Snapdragon este mai performant si consuma cu 20-30% mai putina energie.
Oricum ce o sa conteze destul de mult este si constructia telefonului/tabletei, daca aceasta disipa caldura eficient. In fine, sunt mai multe variabile in privinta temperaturilor, plus ca testul este facut intr-un mediu controlat nu in timp ce tii telefonul in mana si il incarci in acelasi timp.
Momentul adevarului o sa fie atunci cand echipele ca Pocketnow, Phonearena(plus altii din industrie) vor avea finalizate testele cu LG G Flex 2 care deja a inceput sa ajunga pe mainile presei, atunci ne vom face o imagine fidela a procesorului.
Like & Share ! 😀
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani