Image default
Stiri Stiri tech

Snapdragon 810 are temperaturi mai mici ca 801


Erau zvonori referitoare la noul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 810, zvonuri nu tocmai favorabile. Unii producatori ca Samsung sustineau ca acesta se incalzeste destul de tare. Desi cei de la LG au specificat faptul ca nu exista probleme cu G Flex 2, Samsung nu avea de gand sa renunte la planul de raspindire a propriilor procesoare. (dar asta este deja alt subiect)
Grafice cu temperaturile sau date concrete nu aveam la momentul respectiv, doar aceste presupuneri/zvonuri. Plus ca Samsung s-a folosit de acest pretext sa foloseasca noul Exynos in viitorul Galaxy S6, cel putin in teorie.
Insa acum avem data concrete pe care le putem analiza. Comparatia in cauza este facuta intre Snapdragon 810 si Snapdragon 801 si s-a testat temperatura cip-ului in functie de timpul de functionare. Testul a fost facut de cei de la Qualcomm si publicat de STJS Gadgets Portal . Testul includea urmatoarele variabile de mediu:

  • temperatura s-a luat de la suprafata telefonului
  • temperatura mediului era de aproximativ 25° C

Testele au fost compuse din unul de gameing (Asphalt 8) si unul de playback 4k pe doua telefoane de dimensiuni similare.

Diferenta de temperatura intre cele doua cip-uri este modesta dar semnificativa, aici discutam de telefoane mobile nu de un procesor de PC.
Mai ales in cazul playback-ului 4K diferenta de temperatura este de 10 grade celsius si aici trebuie sa ma credeti ca 10 grade fac diferenta. Ideea este ca cu cat stau in temperaturi mai mici procesoarele lucreaza mai eficient si pe termen lung riscul sa se defecteze scade. Pe langa acest aspectul temperaturii noul Snapdragon este mai performant si consuma cu 20-30% mai putina energie.
Oricum ce o sa conteze destul de mult este si constructia telefonului/tabletei, daca aceasta disipa caldura eficient. In fine, sunt mai multe variabile in privinta temperaturilor, plus ca testul este facut intr-un mediu controlat nu in timp ce tii telefonul in mana si il incarci in acelasi timp.
Momentul adevarului o sa fie atunci cand echipele ca Pocketnow, Phonearena(plus altii din industrie) vor avea finalizate testele cu LG G Flex 2 care deja a inceput sa ajunga pe mainile presei, atunci ne vom face o imagine fidela a procesorului.
Like & Share ! 😀
 
 

Articole inrudite

Cel mai piratat film si serial al anului 2015

Dan Mutu

Organele corpului uman posibil sa primeasca un nou membru in familie

Dan Mutu

Cum ghicesti informatiile unui card bancar VISA in 6 secunde?

Dan Mutu
Încarc...

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate