Ai băgat benzină în loc de motorină? Ce este de făcut

benzină în loc de motorină

Ai băgat benzină în loc de motorină? Ce este de făcut

Ai băgat benzină în loc de motorină sau motorină în loc de benzină în mașina ta și nu știi ce poți face?

În acest articol am să-ți dau câteva sfaturi practice care o să te ajute în această problemă.

Uneori se întâmplă să greșim, e cumva omenește și nimic de condamnat.

Una din cele mai comune greșeli pe care le experimentează persoanele începătoare este de a greși pompa de combustibil la care alimentează mașina.

Astfel se poate ajunge din neatenție sau necunoștință de cauză să bagi benzină în loc de motorină sau invers în motor.

Uneori poți realiza greșeala instalt, alteori te trezești că pornești mașina și aceasta nu mai funcționează în parametri.

Important este să sesizezi greșeala imediat, fără să apuci să mergi cu mașina.

Ce faci când ai încurcat combustibilul cu care funcționează mașina?

Primul lucru, după cum am spus și mai sus, este să sesizezi că ai făcut această greșeală. Dacă ai apucat să mergi cu mașina chiar și o distanță destul de mică deja răul este făcut.

În cazul în care ai mers cu mașina mai mult de câțiva metri și motorul încă mai funcționează va trebui să suni de urgență la un service auto.

După ce ai sesizat că ai apucat să alimentezi de la pompa greșită sună la o companie de tractări auto (da, o să ai nevoie de o remorcă). Între timp până ce vine remorca, cauți un pet prin mașină sau o canistră de combustibil și o umbli cu combustibilul corect (preferabil să fie o cantitate mai mare de combustibil).

Mașina o urci pe remorcă și o duci la cel mai apropiat service auto pentru a goli rezervorul. Să te orientezi în așa fel încât pe lângă service să ai o stație de alimentare, să nu parcurgi o distanță foarte mare.

Băieții de la service o să-ți bage o pompă în rezervor și apoi o să pui combustibilul corect în rezervor.

Am pus mai sus în paranteze că este recomandat o cantitate mai mare de combustibil pentru a mări gradul de diluție. Chiar dacă a mai rămas puțină motorină sau benzină în rezervor, odată combinată cu combustibilul corect aceasta se va dilua și mașina nu va avea probleme de funcționare.

Practic este recomandat să utilizezi mai mult de 5L de combustibil corect. Un pet de 2L sau mai mic mă tem că nu este suficient.

După ce ai pus combustibilul corect în rezervor va trebui să ajungi la cea mai apropiată stație de alimentare și să umpli rezervorul cu combustibilul corect.

Vă un plin mașinii, diluția va fi la grade maxime atunci când ai rezervorul plin și în teorie cel puțin ce urmă a mai rămas a combustibilului incorect ar fi trebuit să se amestece destul de omogen cu combustibilul corect al mașinii.

La primul plin de combustibil după ce ai pus benzină în loc de motorină sau motorină în loc de benzină, posibil ca mașina să funcționeze o idee ciudat, însă după primii 50-100 km lucrurile ar trebui să ajungă la normal.

Posibil ca la primul plin motorul să funcționeze în continuare ciudat, dar după al 2-lea plin de combustibil funcționarea va reveni la normal.

Ne reamintim: ce facem când alimentăm cu combustibilul greșit?

  • Oprim motorul și sunăm la o platformă
  • Mergem cu mașina la un service auto
  • Golim complet rezervorul
  • Realimentăm cu combustibilul corect și mergem cu mașina normal

Tu ai pățit să alimentezi cu combustibilul greșit? Dacă da, lasă te rog un comentariu mai jos și împărtășește experiența cu noi 😁

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani