samsung galaxy note 20

Samsung tocmai a lansat seria Galaxy Nota 20. Modelul de top costă 1200€

Note este gama de telefoane a brandului Samsung care este foarte căutate în rândul tinerilor pasionați de tehnologie și mai ales în rândul persoanelor ce pun accent mult pe productivitate.

Noul Note 20 este exact ce acești indivizi și-au dorit, ba chiar mai mult.

Noul Galaxy Note 20 vine în două variante (momentan) Note 20 simplu și Note 20 Ultra.

Diferențele între cele două modele fiind de ordin fizic al dimensiunii, materialele utilizate în construcție, dimensiunea ecranului și tehnologie și mici diferențe pe la cameră și baterie.

În rest, în linii mari, telefoanele sunt cam aceleași. Însă varianta premium (Ultra) are un preț cu ceva zeci de lei mai mare după cum urmează să discutăm.

Modelele utilizează ultima versiune de procesoare Exynos 990, fiind un octa-core cu tehnologie de fabricație la 7NM+ și pentru modelul de Europa au un Snapdragon 865+ ce este tot un octa-core la 7NM+.

Au până la 8GB de RAM și 512GB memorie internă de top UFS 3.1 (512GB are doar modelul Ultra, cel simplu vine doar în varianta de 256GB).

Ecranele AMOLED sunt protejate de Gorilla Glass însă spatele este din sticlă doar la modelul Ultra, varianta simplă are spatele din plastic dacă vă vine să credeți.

Rata de refresh este de 60Hz pe modelul simplu și 120Hz pe Ultra, astfel o să ai parte de o experiență de utilizare foarte cursivă ce nu arată încetiniri.

Modelel au 3 camere principale: o lentilă wide pentru fotografii convenționale, lentilă de 3X zoom și respectiv 5X zoom pe Ultra și un senzor ultrawide. Între modelul simplu și Ultra sunt câteva mici diferențe la senzorii foto, însă în viața de zi cu zi nu cred că sunt semnificative diferențele. Camera secundară pe ambele modele este un senzor wide de 10MP.

Ce mai suportă telefoanele? Încărcare wireless, Bluetooth 5.0, amplificare a sunetului prin intermediul portului USB C, senzor de amprentă sub display, încărcare rapidă la 25W.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra preț de 1200€ iar Note 20 preț de 1000€

Prețul este foarte piperat pentru ambele modele, mai ales că varianta simplă are spate din plastic și un posibil rabat la calitatea materialelor.

Partea bună în ecuația asta este că poți primi o pereche de căști Wireless dacă precomanzi unul din modele.

precomanda galaxy

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani