Un PC cat un incarcator de telefon mobil 31

Un PC cat un incarcator de telefon mobil

mini pc

Un PC cat un incarcator de telefon mobil. O idee destul de buna.

Calculatoarele compacte nu sunt un subiect tocmai nou. Am mai discutat de PC-uri de mici dimensiuni pe blog, unul din ele este de la Intel. Insa si stick-ul Intel are nevoie de o sursa de alimentare pentru a functiona si nu poate fi conectat la un USB ce il are televizorul/monitorul pentru ca nu ii va administra energia necesara functionarii.
Insa Microsoft a prezentat la evenimentul Computex 2015 din Taiwan un pc cat un incarcator de telefon mobil, denumirea acestuia este Quanta Compute Plug. Partea interesanta este ca componentele calculatorului (care va functiona cu Windows 10) sunt integrate in incarcator, dispozitivul fiind destul de compact.
In materie de conectivitate pe langa conectorul de priza(care este pentru America) sunt prezente doua port-uri USB 3.0 si un HDMI. Nu stiu ce versiunea de HDMI sau componentele lui Quanta Compute Plug, asta pentru ca nu au fost dezvaluite de companiei. Cel mai probabil acesta nu va fi lansat chiar in aceasta forma, este doar un prototip.
Dar aici este viitorul ! Mult mai practic si convenient sa integrezi calculatorul direct in incarcator decat sa oferi sursa de alimentare separat, tehnologia permite asta si este pacat sa nu fie luata in considerare.
Bine, este ok in principiu si conceptul celor de la Intel sau in general a stick-urilor cu Android sau Windows dar trebuie sa faci loc in spatele televizorului si pentru acel incarcator si de multe ori cablul nu este indeajuns de lung(a patit asta un prieten) sa nu mai spunem de stick-ul in sine care uneori trebuie folosit un adaptor HDMI ca sa incapa in spate. Asa cand ai componetele integrate in incarcator si mufete direct in el, il poti ascunde sub masa si cumperi cabluri pentru ce lungime vrei tu.
Cam asta este parerea mea referitoare la subiect, voi ce credeti?

Intrati in discutie pe pagina GeekChronicles de Facebook

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani