Google prezinta Project SOLI. O sa ramai impresionat (VIDEO) 31

Google prezinta Project SOLI. O sa ramai impresionat (VIDEO)

project soli

Project SOLI a fost prezentat in cadrul Google I/O 2015 ca un nou mod de interactionare cu viitoarele gadgeturi.

Google este una din marile companii din America care nu inceteaza in a ne impresiona. De la baloane cu WIFI ce zboara in Stratosfera pana la sistemul de operare Android, Google este una din principalele companii care inoveaza in materie de tehnologie.
Iar ultima lor creatie este cea mai interesanta pe anul acesta pot spune eu, cea mai interesanta pana in momentul de fata. 😀
Departamentul Google pentru tehnologii experimentale avansate ATAP a prezentat la Google I/O o noua modalitate de a interactiona cu gadgeturile noastre pe viitor.
Project SOLI este denumirea proiectului si este un sistem avansat care detecteaza miscari cu pana la 10.000 de cadre pe secunda facandu-l extrem de precis, mai precis ca o camera video.
Ivan Poupyrev liderul proiectului a prezentat noua tehnologie ca un nou mod de interactionare cu ceasurile smart dar s-a dat de inteles din clip-ul demo vastele posibilitati de aplicare. (video mai jos)

Cum functioneaza Poiectul SOLI?

Poti face miscari in aer cu mainile, senzorul le percepe si le transpune in aplicatia care are integrat suport pentru SOLI. In acest fel poti explora liste cu documente, copia fisiere, modifica volumul dispozitivului plus mii alte metode care pot fi explorate.

project soli animation
Foto: visualnews

Project SOLI functioneaza in spectrul radar de 60Ghz si pana la 10.000 de miscari pe secunda sunt percepute de acesta iar cip-ul final va avea tot setul de componente integrat in el doar trebuie adaptat/integrat in viitoarele gadgeturi.
project soli gif
Foto: tumblr

ATAP a facut un progres semnificativ cu acest proiect, au ajuns de la dimensiunea unui radar cat o cutie de pizza la unul care nu este mai mare decat un card MicroSD, va puteti imagina in urmatorul an cat va fi de mic, nu?
Echipa va lansa o parte din specificatii si informatiile despre SOLI catre dezvoltatori in decursul acestui an.

sursa

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani