Telefon mobil pentru seniori

Telefon mobil pentru seniori. Există așa ceva?

Da, există.

Persoanele mai învârstă nu sunt ele cu tehnologia, astfel preferă un telefon mobil mai simplu care să efectueze doar funcțiile de bază.

Astfel când trăim în era telefoanelor din ce în ce mai inteligente ai spune că este greu să cumperi un telefon mobil pentru seniori cu taste mari și vizibile, cu funcții de bază și o baterie care ține mai mult de câteva ore.

Un smartphone nu este alegerea perfectă pentru un senior

Un sistem de operare modern de telefon nu este menit tocmai pentru persoanele învârstă, funcțiile sunt mult prea complexe și elaborate pentru ei.

Mai ales în contextul în care aceștia doar doresc să sune și să răspundă la telefon, poate să dea și câte un SMS foarte rar (de sărbători de obicei).

În acest articol am să vă dau 3 exemple de telefoane mobile pentru seniori ce sunt menite să ajute pe cei apropiați vouă care sunt mai în vârstă să păstreze legătura cu cei dragi mai simplu.

Telefon mobil MYRIA Senior 2 MY9072BK, 32MB RAM, 2G, Dual SIM, Black

MYRIA Senior 2 MY9072BK

Modelul are un doc de încărcare ce permite să fie pus telefonul la încărcat foarte simplu, tastele mari și afișajul cu litere/cifre mari îl fac să fie perfect pentru persoanele în vârstă ce au o vedere mai slabă.

Are funcție de agendă, istoric apel, SMS/MMS și o cameră foto modestă.

169 lei

Telefon mobil MAXCOM Comfort MM471, 2G, Dual SIM, Gray

MAXCOM Comfort MM471

Modelul de la Maxcom este o idee mai elegant din punctul meu de vedere (asta dacă interesează pe cineva 😀 ), ușor, tastele sunt mari și au un click destul de ferm iar ca bonus are și lanternă.

Ecranu la telefoanele acestea nu este incredibil, nici fontul nu pare extraordinar de mare la prima deschidere a telefonului însă dacă nu mă înșel merge mărit din setări.

Telefonul dispune de dock pentru încărcare.

135 lei

Telefon mobil PANASONIC KX-TU110EXV, 32MB RAM, 2G, Dual SIM, Blue

PANASONIC KX-TU110EXV sau PANASONIC KX-TU150EXR

Modelele sunt super similare, unul este single sim și al 2-lea este single sim, însă chiar dacă au mici diferențe fizice oricare din variante este perfectă pentru seniori.

Telefonul are taste super mari, este compact și dispune și de buton SOS.

180 lei

Când e vorba de achiziționat un telefon pentru seniori nu trebuie să vă uitați numai la preț, va trebui să încercați să vedeți și funcțiile dacă sunt adecvate.

Mai precis luminozitatea, dimensiunea fontului, dacă se aude tare în cască și dacă sună tare, cum se încarcă, autonomia generală a bateriei și nu în ultimul rând ușurința de utilizare.

Modelele exemplificate de mine de mai sur par să bifeze majoritatea din aceste căsuțe, acum rămâne la aprecierea voastră ce telefon mobil pentru seniori doriți să achiziționați.

Acest articol include link-uri afiliate. Orice achiziție o efectuați de pe unul din link-urile magazinelor online plasate în articol, oferă o contribuție modică blog-ului fără un extra cost pentru dumneavoastră. Mulțumesc pentru contribuția voastră și că susțineți acest proiect personal!

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani