Tarife roaming 0 in UE incepand cu luna Iunie din anul 2017 31

Tarife roaming 0 in UE incepand cu luna Iunie din anul 2017

Tarife roaming 0 in UE incepand cu luna Iunie din anul 2017 32

Tarife roaming 0 in UE incepand cu luna Iunie din anul 2017

Uniunea Europeana este o adunare de mai multe state din Europa care promoveaza unitatea si ajutorul reciproc.
De cand a fost formata, treptat se fac demersurile pentru a evolua nivelul de trai in Europa si calitatea serviciilor oferite de companiile cu sediile Europa si nu numai.
Acum poti circula sigur, rapid si fara pasaport in UE, poti importa marfa fara sa platesti taxe vamale si fiecare cetatean UE are drepturi comune.
Anul trecut se discuta de implementarea unei noi masuri centrata pe serviciile GSM in UE.
Mai precis eliminarea tarifelor de roaming pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.
In trecutul apropiat, daca erai in tranzit in alta tara din Uniune, erai taxat suplimentar pentru traficul de date, apelurile vocale si SMS-uri.
Insa consiliul UE a decis ca din 15 Iunie 2017 sa renunte total la aceste taxe suplimentare iar pretul serviciilor voce, SMS si date sa fie la nivel cu cele din tara.
Mai precis, din 15 Iunie 2017 un apel facut dintr-un stat membru UE va costa doar 3,2 eurocenti si SMS-ul doar 1 eurocent.
Ce nu va primi o scadere drastica este pretul pentru 1GB de date, insa gradual se va ajunge un tarif foarte acceptabil.

  • Din 15 Iunie, 2017: 7,70€/ GB
  • Din 1 ianuarie, 2018: 6€/ GB
  • Din 1 ianuarie, 2019: 4,50€/ GB
  • Din 1 ianuarie, 2020: 3,50€/ GB
  • Din 1 ianuarie, 2021: 3€/ GB
  • Din 1 ianuarie, 2022: 2,50€/ GB

Internetul nu este tocmai ieftin si mai exista unele limitari in privinta uniformizarii costurilor, insa macar vor fi tarife roaming 0 pentru voce si SMS, care pentru o buna parte din persoanele care calatoresc sunt mult mai esentiale.
Pe langa modificarile de tarife roaming, Uniunea planuieste si cresterea vitezei la internet si implementarea de hotspot-uri WIFI gratuite.
Sunt foarte incurajatoare masurile si ne fac sa ne simtim din ce in ce mai privilegiati ca facem parte din aceasta alianta. Desi este pacat ca sunt persoane la putere ce nu constientizeaza acest aspect mediocru de simplu.
 
sursa
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles