UE va scoate taxele de roaming 31

UE va scoate taxele de roaming

eu flag

UE va scoate taxele de roaming pentru statele membre in vara anului 2017

Daca ai un abonament sau cartela pre-pay in Romania, atunci cand iesi din teritoriul Romaniei ai taxe aditionale de roaming pentru traficul de date, apeluri si mesaje. Aceasta regula este valabila pentru orice stat din Uniunea Europeana dar se pare ca nu vor mai fi valabile pentru mult timp.
Comisia Unirunii Europene a hotarat sa inlature taxele roaming pentru toate statele membre in vara anului  2017.
Companiile care distribuie servicii de Internet( din UE) nu vor mai avea dreptul sa blocheze anumite site-uri sau servicii din mediul online, sa limiteze viteze de download/upload sau sa ofere trafic preferential.
Costurile pentru sms-uri, apeluri si data vor fi reduse cu 75%, mai exact operatorii vor taxa maxim 0.20€ pe/MB, 0.06€ pe/SMS si 0.05€ pe/minut.
Pe langa taxele in sine se va intensifica lupta pentru inlaturarea pornografiei infantile de pe internet si a securitatii internetului.
Insa odata cu inlaturarea granitelor ar inseamna ca ai putea face un abonament la internet intr-o tara membra UE unde este mai ieftin si sa o folosesti in cea natala, nu? Ei bine, nu neaparat.
Daca vrei sa cumperi o cartela cu internet ieftin dintr-o tara din UE ca sa o folosesti in cea natala (sa cumperi cartela RDS din Roamnia sa o folosesti in Italia) vei avea o limita pentru cat trafic vei putea efectua.
Momentan nu se stiu exact reglementarile care vor intra in vigoare asta pentru ca nu s-au scris, acestea vor trebui  traduse in fiecare limba a statelor membre.
Din punctul meu de vedere ar trebui sa vedem o crestere in calitatea serviciilor prestate de companiile telecom si per total o experienta mai buna in utilizarea serviciilor de data/voce.

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani