nu merge wifi-ul la telefon

Nu merge WIFI-ul pe telefon, cum pot remedia situatia asta?

Nu merge WIFI-ul pe telefon

Nu merge WIFI-ul pe telefon ce pot face sa remediez situatia fara sa ajung la un service?

Daca nu merge WIFI-ul pe telefon tin sa te anunt ca problema ori poate fi remediata super simplu, ori vei fi nevoit sa ajungi la un service specializat.
In majoritatea circumstantelor atunci cand o componenta wireless nu functioneaza (Bluetooth, WIFI, GSM) cel mai probabil problema este strict legata de software.
Producatorul ti-a trimis un update al modelului in format OTA (Over the Air) sau ai instalat tu manual un update, iar kernelul era corupt sau cauza un conflict, astfel rezultand nefunctionalitatea corespunzatoare a uneia dintre componetele respective.
Problemele de genul acesta sunt cel mai des intalnit pe dispozitivele Samsung daca va vine sa credeti.
Adica stiu sigur ca modelele S2 si S3 au avut problema legata de WIFI (le-am expirimentat) si modele de S4 si S5 ale unor prieteni.
Eu daca vedeam ca nu merge WIFI-ul pe telefon, reinstalam super rapid sistemul de operare cu Odin si cam aia era. Insa cum nu toti aveti dispozitive Samsung, am sa va enumar mai jos cateva modalitati de a „repara” WIFI-ul atunci cand nu merge.
Acesta „reparatii” functioneaza numai in cazul unor probleme de ordin software, daca telefonul a suferit socuri mecanice sau a stat in medii umede sau foarte calduroase, atunci posibil sa fie vorba de un defect direct pe placa de baza si vei fi nevoit sa vizitezi un service autorizat.
O parte din aceste sugestii functioneaza si pentru iOS.

Metoda 1: Da o resetare a telefonului

Una din cele mai rapide metoda prin care poti „repara” wifi-ul de pe telefon este sa-i dai un restart. Se intampla in anumite situatii WIFI-ul sa se blocheze si sa nu mai raspunda comenzilor.

Metoda 2: Da o resetare din fabrica

Daca dupa restart tot nu merge WIFI-ul pe telefon, atunci trebuie sa dai un restart la setarile din fabrica. Am observat ca uneori cand apare un conflict la ordin de software pe telefonul tau mobil, cel mai simplu mod prin care poti rezolva impedimentul este sa dai o resetare la setarile din fabrica.

Metoda 3: Rescrie sistemul de operare

Incazul in care metodele de mai sus nu au succes, ma tem ca trebuie sa reinstalezi sistemul de operare cu ajutorul unui cablu de date. In cazul iPhone-ului dai un restore din iTunes iar in cazul telefoanelor cu Android va trebui sa cauti ultima versiune a sistemului de operare pe internet.

Metoda 4 (Android): Rescrie modemul sau kernelul

Pe unele modele de telefoane poti rescrie modelul., astfel recapanand functionalitatea WIFI. Chiar daca modemul se ocupa strict de GSM, in unele situatii acesta face ca WIFI-ul sa nu functioneze cum trebuie. Iar ca optiune alternativa poti incerca sa schimbi kernelul cu unul custom facut de comunitate.

Atentie! Garantia nu va mai fi valida daca mergi pe aceasta ruta.

 
Sper ca am reusit sa va ajut cat de putin in problema voastra. Sunt constient ca o parte din sfaturi sunt generice si cel mai probabil le-ati incercat deja, insa problema poate fi cauzata de foarte multe variabile. Daca esti un utilizator mai experimentat si ai un telefon cu Android caruia nu-i merge WIFI-ul, poti incerca instalarea unui sistem de operare dezvoltat de comunitate, cum ar fi Lianage OS.
Pe iPhone nu ai ce sa faci mare lucru, nu prea exista control pe partea de modificare a sistemului de operare (ar fi Jailbreak-ul, numai ca e legat mai mult de permisiuni)
In cazul in care ai nelamuriri, lasa un comentariu.
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles