baterie android

Economisire baterie la Android urmand acesti pasi simpli

Economisire baterie la Android

Economisire baterie la sistemul de operare Android in doar 6 pasi

Unul din cele mai performante sisteme de operare mobile in momentul de fata este Android. Popularitatea acestuia s-a datorat mai multor factori, astfel in ziua de azi Androidul este intalnit pe sute de milioane de dispozitive. Insa fiind un sistem de operare atat de popular, exista anumite probleme de stabilitate pe dispozitivele cu Android, astfel o sa te simti nevoit sa cauti metode de economisire baterie si optimizare.
Bine, acum nu spun ca toate dispozitivele cu Android sufera de instabilitate (peste 50% cam da ? ) insa sfaturile ce urmeaza sa ti le dau in articol te pot ajuta destul de mult in ceea ce priveste autonomia bateriei.
Deci sa-i dam bice si sa nu mai lungim vorba.

? Dezactivare sincronizare date

Orice vesiune de Android

Aplicatiile de pe Android cat si iOS au o perioada de sincronizare cu serverele de pe internet. Astfel daca ai foarte multe aplicatii instalate, acestea incep sa se sincronizeze la o anumita perioada de timp in asa fel incat sa iti salveze datele sau sa iti furnizeze update-uri. Dar in foarte multe circumstante nu ai nevoie de aceasta sincronizare sa fie activa permanent pentru ca ai posibilitea sa o activezi si manual.
Pentru a dezactiva sincronizarea datelor mergi in bara de notificari si dezactiveaza Sync sau mergi in Setari/Sync. Posibil ca pozitia sync-ului sa fie diferita de la model la model.

? Dezactiveaza luminozitatea automata a ecranului

Orice Versiune de Android insa depinde de model

Se spune ca luminozitatea automata ecranului conserva bateria, insa din experienta proprie acest lucru mi s-a dovedit a fi neadevarat. De fiecare data cand senzorul percepe variatii de lumina, luminozitatea este ajustata, astfel posibil ca uneori ecranul sa stea mai luminos decat trebuie si automat afecteaza eforturile  tale de economisire baterie.
Pentru a dezactiva luminozitatea automata mergi la Setari/Display/Nivel Luminozitate

? Limiteaza activitatea de background a aplicatiilor

Android 6.0 sau mai nou

Odata cu Android 6.0 ai control granual la permisiunile aplicatiilor. Asta iti permite sa blochezi anumite permisiuni pentru acestea. Mai intai trebuie sa mergi la Setari la Baterie sa vezi ce aplicatii consuma cea mai multa energie, dupa ce ai vazut, mergi in Setari la Aplicatii si da click pe aplicatie/aplicatii. Aici o sa vezi mai jos un buton numit Permisiuni, de aici dezactivezi Permisiunea aplicatiei de a trezi dispozitivul sau de a tine dispozitivul treaz. In cazul in care nu gasesti optiuni de genul acesta, cauta ori in sectiunea de baterie ori aplicatia de sistem de se ocupa cu managementul bateriei.

? Dezactiveaza scanarea pentru locatie a WIFI-ului

Android 4.4.4 sau mai nou

Din Android Kitkat sistemul de operare scaneaza retele WIFI disponibile fara parola ca sa-ti imbunatateasca localizarea. Acest lucru s-a dovedit a fi un mod prin care bateria telefonului tau are de suferit. Ca sa dezactivezi acest lucru meri la Setari/WIFI/Setari Avansate si dezactiveaza Scanarea mereu disponibila.

? Dezactivare WIFI atunci cand ecranul este oprit

Android 4.1 sau mai nou

WIFI-ul consuma relativ putina energie, mult mai putin decat datele mobile, insa daca vrei o durata de viata prelungita a bateriei este recomandat sa opresti WIFI-ul atunci cand ecranul telefonului este oprit sau sa-l programezi sa se dezactiveze automat.
Mergi in Setari la WIFI apoi Setari Avansate/Tine WIFI-ul pornit si in hibernare.
Aici aici Doar cand este conectat.

? Dezactivare date cand eranul este oprit

In functie de producator

Inca o optiune foarte utila este acea de a programa conexiunea de data sa se dezactiveze automat dupa o anumita perioada de timp. Nu este prezenta pe toate telefoanele, insa posibil sa o gasiti in aplicatia de conservare energie a telefonului.
 

Cum ti se par sfaturile mele pentru economisire baterie?

Ai cont de Instagram? Ok…si de ce nu ma urmaresti? ?  Geek.chronicles

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles