Motorola nu va mai exista! Cu numele cel putin

motorola nu va mai exista

Motorola nu va mai exista! Lenovo face cateva schimbari

Motorola este una din companiile producatoare de gadgeturi ce a rezistat destul de bine cu trecerea anilor.
A fost cumparata de Google, ulterior vanduta lui Lenovo, insa identitatea a ramas conservata.
Dar conform unei declaratii oferite de COO-ul Motorola Mobility Rick Osterloh presei, numele in sine de „Motorola” nu va mai exista pe viitoarele produse lansate de companie.
Design-ul si identitatea dispozitivelor nu va disparea, insa Lenovo va utiliza o strategie de dual-branding in care integreaza foarte popularul nume „Moto” cu denumirea „Lenovo” rezultand „Moto by Lenovo”.

Nu este nimic iesit din comun!

Aceasta modalitate de a conserva din identitatea unui brand achizitionat este folosita si de Google, Microsoft sau Amazon (plus multi altii).
Se face apel la o denumire de produs utilizata in trecut pentru usoara identificare a telefoanelor de catre consumatorii existenti sau de cei potentiali (exemplu: Si mama cunoaste compania Motorola, in schimb cand a auzit ca mi-am cumparat un laptop Lenovo a dat din umeri)
Lenovo inca nu are o cota de piata buna in Europa si America (cand vine vorba de smartphone-uri). Daca ar redenumi toata gama Motorola in Lenovo+ceva denumire secundara, exista riscul ca vanzarile sa scada destul de considerabil.
Asta pentru ca consumatorul nu poate gasi originea brandului.
In plus cu aceasta modalitatea de a familiariza consumatorul, ulterior este mult mai simplu sa faca rebrand total (daca se va dori asta, logic).
O sa vedem cum se va descurca Lenovo purdant prestigiul unui fost fost gigant telecom pe viitor.
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles