marci de masini fiabile

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile in viata de zi cu zi

marci de masini

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile

In momentul de fata, in lume, sunt zeci daca nu sunt de marci producatoare de autoturisme. Fiecare brand are punctele ei tari si punctele slabe, cum este si firesc defapt.
Insa pentru noi romanii (cred ca si pentru alte culturi/natii) cautam un aspect destul de important la viitoarea masina ce planuim sa o achizitionam.
Pe langa dotari, anul sau cine stie ce alte particularitati de acest gen, urmarim o marca de masini fiabila care poate sa ne fereasca de defectiuni ca sa ne putem folosi de autoturism cat mai mult.
Asa ca am zis sa ma documentez eu si sa listez in articolul in cauza cateva marci de masini care produc in linii mari automobile fiabile care nu sunt extraordinar de scumpe (cel putin pe nisa second-hand)

Volkswagen

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile in viata de zi cu zi 31
Chiar daca brand-ul a suferit putina publicitate negativa in ultima perioada (si asta pe buna dreptate) masinile produse de compania Volkswagen sunt foarte fiabile si la un pret decent.
Din gama lor de autoturisme se remarca in special gama VW Golf, VW Polo, VW Lupu si VW Passat.
Modelele tocmai mentioante sunt dintre cele mai populare in Romania (piesele se gasesc la tot pasul) si daca modelul masinii nu este foarte nou, o buna parte din mecanici se descurca in repararea masinii in cazul in care are probleme.
Datorita popularitatii, oferta este vasta pe piata SH de autovehicule si piata pieselor de schimb se prezinta si ea foarte bine.

Ford

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile in viata de zi cu zi 32
Chiar daca modelele noi ale companiei (cel putin dupa anul 2015) nu mai sunt ele cele mai fiabile masini, Fordul Fiesta si Fordul Focus ce sunt fabricate din anul 2006 pana in anul 2010 sunt masini bune, care stau bine pe carosabil si nu creeaza foarte multe probleme de ordin tehnic.
Mai mult decat atat in cazul Fordului Focus din anii 2006-2010, prezinta o motorizare diesel ce este regasita si pe unele autoutilitare Ford. (motorul de 1.8)

Toyota

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile in viata de zi cu zi 33
Autoturismele celor de la Toyota sunt renumite pentru fiabilitate si usurinta de reparare. Cele mai populare modele din oferta companiei sunt Toyota Yaris, Toyora Corola, Toyota Aygo.
Chiar daca modelel sunt relativ populare in Romania si defectele modelelor sunt relativ rare, un lucru destul de important ce trebuie sa-l considerati este pretul componentelor.
Chiar daca masinile sunt oarecum accesibile, componentele au preturi putin piperare in comparatie cu cele de la VW de exemplu.

Dacia

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile in viata de zi cu zi 34
Se putea un articol cu marci de masini fiabile in care sa nu includem brandul autohton Dacia? Nu, trebuia facuta si asta.
Initial (la prima varianta de Dacia Logan) masinile Dacia aveau probleme si nu erau foarte durabile. Primele modele de Logan au fost o bataie de cap pentru proprietari avand multe probleme de ordin functional si parea ca grupul Renault face un rabat la calitate.
Insa cu cat au inceput optimizarile la procesul de fabricatie, masinile companiei au devenit din ce in ce mai fiabile si aveau mai multe dotari.
Principalele modele ale Dacia sunt: Dacia Logan, Dacia Sandero, Dacia Duster.
Modelele sunt accesibile chiar cumparate si de noi iar pretul pieselor de schimb este decent.

Honda

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile in viata de zi cu zi 35
In general daca achizitionezi un automobil japonez nu dai gres si primul brand ce este in topul recomandarilor pe majoritatea blog-urilor auto este brand-ul Honda.
Compania are masini foarte fiabile ce sunt construite solid, atat la interior cat si la exterior.
Cele mai populare modele ale companiei sunt: Honda Accord, Honda Civic

Mazda

Marci de masini ce sunt accesibile si fiabile in viata de zi cu zi 36
Mazda este inca un brand japonez care produce autoturisme fiabile si accesibile. In Romania masinile acestora nu sunt extrem de populare (spre deosebire de marcile germane) insa cunoscatorii stiu cu ce au dea face.
Cele mai populare modele ale companiei sunt: Mazda Mazda 3, Mazda Mazda 5, Mazda Miata.
Pretul componentelor de schimb este o idee mai piperat.
 

Tu ce marci de masini recomanzi a fi ieftine si usor de intretinut? Lasa un comentariu

 
sursa .   sursa2 .   sursa3

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani