Intel i9 tocmai a fost lansat si e un refresh la Skylake

intel i9

Intel i9 tocmai a fost lansat si e un refresh la Skylake

intel i9

Intel i9 tocmai a fost lansat si e un refresh la Skylake

Una din cele mai mari companii producatoare de procesoare este Intel. Acestia au ani de experienta in spate ce i-a facut treptat lider in domeniu. Compania inca de la faza incipenta a avut competitie de la compania pe nume AMD, insa pentru o perioada mai lunga de timp lansarile de produse AMD nu se ridicau la nivelul celor Intel.
Si trendul acesta s-a mentinut pana recent, insa odata cu lanzarea AMD Ryzen, o presiune reala incepea sa fie pusa pe compania Intel.
In raspuns pentru noile procesoare lansate de AMD, Intel a facut un anunt in cadrul Computex 2017.
Mai precis Intel i9 a fost prezentat la conferinta, fiind procesoare pentru entuziasti sau persoane ce au nevoie de putere mare de procesare.
Cipurile pot ajunge pana la 18 nuclee si 36 de threaduri, suporta memorie DDR4 in 2 canale sau 4 canale si beneficiaza de un overlock mai bun in comparatie cu generatia trecuta Extreme Edition.


Procesoarele Skylake-X Intel Extreme Edition sunt lansate odata cu noul cip pentru placi de baza numit X299, ce suporta memorie in 4 canale, USB Tip-C, Thunderbolt 3, 16 pana la 44 benzi PCIe 3.0 si internet multigigabit. Insa depinde de procesorul cumparat! Nu toate functiile sunt disponibile pe fiecare model din gama (asta e cam ciudat din punctul meu de vedere).
Sunt putin sceptic acum sincer!
Socket-ul 2066 pare un upgrade minor in comparatie cu 1151 (Skylake).
Da! Sunt mai multe nuclee de procesare! Ceea ce e corect, insa Intel pare ca pur si simplu a adaptat generatia trecuta de Xeon pentru PC-urile adresate consumatorilor si la preturi incepand de la 1000$ (pentru modelul cu 10 nuclee).
Si AMD Threadripper pare doar un „hack” mai mult decat inovatie revolutionara, insa AMD macar a adus cateva update-uri semnificative odata cu noile procesoare de top, Intel nu neaparat.
Acum nu stiu ce sa zic sincer…decat sa cumperi un procesor Intel i9 care oricum va fi super scump (cel de top ajunge aproape la 2000$) mai bine te orientezi catre AMD sau generatia trecuta de procesoare Xeon pentru servere.
Depinde de cata performanta ai nevoie si cat de mult ai fi dispus sa platesti pentru un bump de 10-15% in puterea de procesare.
Primele modele de procesoare din seria Skylake-X vor fi disponibile curand, in timp ce capul de serie posibil ca sa fie lansat in 2018.
 
 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani