AMD Ryzen Threadripper prezinta procesoare de pana la 16 nuclee

amd threadripper

AMD Ryzen Threadripper prezinta procesoare de pana la 16 nuclee

AMD Ryzen Threadripper

AMD Ryzen Threadripper prezinta procesoare de 16 nuclee

AMD a facut furori in ultimul timp cu noua serie de procesoare Ryzen. Popularitatea noilor procesoare nu se datoreaza numai faptului ca sunt un refresh masiv fata de generatia trecuta FX, ci ca prezinta o performanta solida in comparatie cu cipurile de la Intel. Pe langa asta, pretul cipurilor AMD este mai bun in comparatie cu cele Intel, care de ceva ani buni au dominat politica de pret pentru procesoare performante.
Insa erau zvonuri cum ca AMD planuieste o noua lansare. Mai exact se specula o noua serie de procesoare ce sunt adresate creatorilor de content si entuziastilor.
AMD Ryzen Threadripper se numeste noua serie de procesoare si tocmai au fost lansate in cadrul evenimentului Computex 2017.

Noile cipuri sunt bazate pe platforma X399 care suporta 64 benzi PCI-e Generatia 3.0, memorie DDR4 in 4 canale, porturi USB-C si Thunderbolt 3.

Noile procesoare AMD Ryzen Threadripper pot ajunge pana la 16 nuclee si 32 threaduri, cel mai „mic” procesor din serie avand 10 nuclee si 20 threaduri.

SURSA: extremetech.com

Puterea maxima consumata de capul de serie nu este chiar atat de mare pe cat ma asteptam, ajunge undeva la 155W ceea ce mi se pare foarte ok, mai ales ca procesorul are o frecventa de 3,5Ghz pe fiecare nucleu.


In conferinta de presa AMD unde a fost prezentata noua serie de cipuri, au fost si cateva demouri cu noul procesor R9 1998X in actiune si performanta era impresionanta.

Acum implementarea este putin ciudata, de ce zic asta?
Pai din ce clipuri si imagini am vazut, noile cipuri nu par sa fie nativ concepute cu numarul de nuclee pe care il au.
Adica procesoare par sa fie fuzionate, dupa cum se vede si in imaginea de mai jos, par doua procesoare lipite unul langa altul.

SURSA: tech4gamers.com


Bine…lucrul acesta nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni cat timp procesorul este performant, insa pare o lansare grabita? Nu stiu, asta e parea mea cel putin!
Daca procesoarele erau dezvoltate de mult timp cel mai probabil s-ar fi ajuns la un aranjament mai „finisat”. Dar dupa cum am zis, daca performanta este ok si  sunt procesoarele stabile si oferite la un pret bun, atunci nu vad de ce nu ar fi o alternativa buna in detrimentul Intel i9.

Acum voi ce parere aveti, AMD s-a grabit cu lansarea noilor procesoare?

Ai cont de Instagram? Follow me

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani