Instalare Windows 10 in mai putin de 20 de minute

windows 10 instalare

Instalare Windows 10 in mai putin de 20 de minute

Instalare Windows 10

Instalare Windows 10 in mai putin de 20 de minute

Daca nu ai trait sub o piatra in ultimele decenii cel mai probabil ai avut contact cu multiple computere pana acum. Unele mai puternice, altele mai putin puternice, insa pot garanta ca majoritatea din ele aveau ceva in comun.

Ce mai exact?

Sistemul de operare, adica sansa este destul de mare ca calculatoarele sa fi avut o forma de Windows instalata. Asta dovedeste clar cat este de popular sistemul de operare al companiei si totodata notorietatea brand-ului.
Ultima versiune Windows este cea ce este intitulata simplu „10” si cel mai probabil deja o parte din voi v-ati intrebat cum puteti face o instalare Windows 10 rapid fara a pierde timpul cu tutoriale complicate si lungi.
Practic in acest articol am sa-ti explic cum poti instala Windows 10 urmand cativa pasi simpli. Instalarea ar trebui sa dureze mai putin de 20 de minute, depinde foarte mult de calculator si ai nevoie doar de o conexiune la internet, computerul (e cumva evident insa trebuia mentionat) si un stick USB de minim 8GB.

Instalare Windows 10 pe computer urmand pasii de mai jos

-Inainte de a incepe copiaza de pe site-ul producatorului driverele de internet sau WIFI (daca este cazul) ca sa te asigura ca o sa ai internet imediat dupa instalare.
-Chiar daca Windows-ul este capabil sa iti traga o buna parte din drivere, recomand sa le instalati pe cele oficiale puse la dispozitie de producatorul placii de baza sau al laptopului.

 1. Descarca Windows 10 de aici (variante X86 – mai putin de 4GB de RAM, variante X64 – mai mult de 4GB de RAM)
 2. Introdu stick-ul USB in PC
 3. Descarca programul Windows USB/DVD Tool
 4. Deschide programul Windows USB/DVD Tool si incarca imaginea cu Windows-ul tocmai descarcata pe stick
 5. Dupa ce ai incarcat imaginea ISO pe USB, da un restart la PC
 6. Acum apasa F11 (tasta de boot menu) si o sa iti apara un meniu din care selectezi USB-ul
 7. Procesul de instalare Windows este pe cale sa inceapa doar trebuie sa mai selectezi cateva optiuni
 8. Dupa ce ai acceptat acordul de utilizare o sa ai optiunea sa repari sistemul de operare, sa faci update la Windows sau sa selectezi un proces personalizat de instalare (recomand procesul personalizat de instalare)
 9. In cazul instalarii Custom (personalizate) selectezi partitia pe care doresti sa instalezi sistemul de operare sau creezi una noua si dai Next. In cazul in care pui pentru prima oara sistemul de operare pe PC-ul in cazua, recomand sa faci 2 partitii (o partitie pe care vine Windows-ul ce preferabil sa aiba in jur de 100GB si una pe care iti stochezi fisierele personale)
 10. Instalarea se va finaliza in cateva minute si dupa o sa fii intampinat de ecranul de start Windows 10
 11. Dupa ce s-a restartat inca odata PC-ul o sa fii intampinat de primul ecran de configurare al sistemului de operare. Aici dai pe Customize si bifezi sau debifezi serviciile de care ai nevoie.

 
Acesta ar fi procesul de instalare Windows 10! Nu am trecut amanuntit prin fiecare etapa fiind operatiuni relativ intuitive si usor ce executat pentru majoritatea persoanelor ce au avut contact cu un calculator.
Metodele de intrat in Boot Menu pot diferi de la calculator la calculator. In cazul in care F11 nu face nimic pentru voi incercati si fasta F10 sau cautati producatorul laptopului sau placii de baza pe Google.

Pentru alte nelamuriri sau intrebari te rog sa utilizezi sectiunea de comentarii de mai jos

Tu esti abonat la canalul meu de Youtube?
 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani