Google pregateste relansarea Android One cu un smartphone ieftin de 120lei

android one

Vrei un smartphone ieftin? Google relanseaza Android One si vrea sa ajunga la un pret undeva in jurul sumei de 120lei

Android One a fost unul din cele mai interesante proiecte Google de anul trecut. (mie cel putin asa mi s-a parut)
Practic cumparai un telefon de 450lei-550lei care avea performanta peste un Galaxy S3 si update-uri direct de la Google. Pe hartie suna extrem de bine oferta ! Insa pentru persoanele necunoscatoare sau care nu au inteles exact conceptul intervenea reticenta la achizitionarea unui telefon Android One.
Compania a recunoscut ca programul nu a avut succesul prevazut in India (si nici in celelalte parti ale Globului)  insa vor sa il restructureze in asa fel sa creasca rata de adoptare pe viitor.
Initial telefoanele cu Android One se preconiza vor costa undeva la 100$/modelul (400lei in functie de curs) dar acum gigantul vrea sa coboare pretul la jumatate ! Ba chiar mai mult, vor sa ajunga undeva la 30$ (120lei in functie de curs).
https://www.youtube.com/watch?v=X7UPR9z3OV8
Daca aceasta nivel al pretului reuseste sa fie implementat si pe langa asta sa fie facuta o campanie de marketing mult mai clara (adica beneficiile sa fie mentioante) personal cred ca va avea succes.
Insa cum vrea Google sa ajunga un smartphone asa ieftin? Numai ei stiu asta, tot ce conteaza este echilibrul intre performanta si calitate, daca este mentinut la limite acceptabile isi merita toti banii viitorul telefon chiar daca va costa putin mai mult de 30$ .
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani