O animatie arata fiecare explozie nucleara de pe Terra din 1945 pana in 1998 31

O animatie arata fiecare explozie nucleara de pe Terra din 1945 pana in 1998

nuke

O animatie arata fiecare explozie nucleara de pe Terra din 1945 pana in 1998

Stiinta armelor necleare a fost una din cele mai mari realizari a omenirii si asta nu poate fi neaparat incadrata ca un lucru bun.
Armele de distrugere in masa nu au adus decat suferinta si disperare, insa tehnologia fuziunii nucleare a avut aplicari si mai nobile cum ar fi centralele nucleare (intr-un fel sau altu mai nobile).

O animatie arata fiecare explozie nucleara de pe Terra din 1945 pana in 1998 32
FOTO: Test nuclear

Armele nucleare nu se mai folosesc in ziua de azi conform unui acord ce l-au semnal majoritatea tarilor ce au armament de acest tip. Desi in perioada 1945 – 1998 au fost testate mii de bombe si multe din teste erau facute doar ca sa intimideze si sa instarureze frica decat din motive stiintifice.
Artistul japonez Isao Hashimoto a creat o animatie care ilustreaza toate exploziile nucleare ce au avut loc in aceasta perioada si este putin terifiant cand te gandesti.
Teste facute ca sa ne intimidam, sa instigam la incetarea vietii pe Pamant asa cum o stim, in loc sa ne unim fortele , sa redirectionam bugetele militare in a progresa, in a descoperi universul si noi orizonturi in materie de stiinta.
Nu o sa ajungem prea curand la acest stadiu insa eu sper ca ne vom trezi la realitate in cele din urma, cu cat mai rapid cu atat mai bine. 🙂
Mai jos puteti viziona creatia lui Hashimoto.

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani