Google Maps iti va arata gropile din asfalt pentru a evita zonele afectate

google maps

Google Maps iti va arata gropile din asfalt pentru a evita zonele afectate, conform unui patent acordat companiei.

Google Maps este una dintre cele mai populare aplicatii pentru telefoane si tablete. Aceasta a beneficiat de o serie de update-uri care i-au imbunatatit functiile si precizia.
Iar acum conform unui patent ce a fost zilele acestea aplicat de Google ar folosi GPS-ul masinii tale si alti senzori sa detecteze vibratiile si zona in care esti pe parcursul calatoriei tale. In cazul in care intensitatea vibratiilor creste datele sunt trimise catre severele Google sa fie analizate si in zona respectiva este pus un avertismet pentru gropi (asta pe harta aplicatiei).
Acum nu se stie exact de ce senzori trebuie sa dispuna autovehiculul pentru a fi capabil sa inregistreze vibratiile cauzate de teren, unele publicatii online speculeaza ca probabil vei avea nevoie de un sistem multimedia Android Auto dar nu este ceva sigur.
Data implementarii functiei nu a fost dezvaluita.
Este o idee destul de interesanta de implementat, poti vedea cu mult timp inaintea starea strazii pe ruta care vrei sa o urmezi, cei cu masini joase vor fi cei mai recunoscatori. 😀
In Romania ar avea cel mai mare impact ! Cei de la primarii nu vor mai asfalta drumurile ci vor atasa direct harta judetului cu punctele ce vor trebui ocolite.  (glumesc)
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani