Google OneHub este un router WIFI facut de TP-Link

router wifi google

Google OneHub este un router WIFI facut de TP-Link. L-ai cumpara?

Google este unul dintre subsidiarii Alphabet care era implicat in cele mai inovative si interesante proiecte din lumea tech.
De la termostate smart, pana la roboti care merg in doua picioare, compania si-a bagat nasul si fondurile unde a crezut ca este viitorul. (si au facut o treaba foarte buna)
Iar dupa ce ne-au luat prin surprindere cu restructurarea intregii companii, Google a lansat un nou produs, un router Wireless.
OnHub este denumirea lui si se prezinta a fi unul dintre cele mai avansata care il poti cumpara in momentul de fata.
Pretul este de 199$ si e construit in parteneriat cu TP-Link. ( firma mea preferata care produce routere WIFI) Rezultatul colaborarii care este? Un design unic si specificatii destul de solide.
Portul WAN suporta 1000mbps la fel si cel LAN (doar un singur port LAN prezent) insa are 7 antene WIFI.
3 antene circulare pentru 2.4Ghz, 3 antene circulare pentru 5Ghz si una auxiliara de 5Ghz tot circulara. Termeni tehnici pentru cunoscatori, dar ce inseamna datele de mai sus concret?
Practic routerul garanteaza ca ai semnal oriunde ai fi in casa! Fie ca e vorba de navigat pe net, descarcat fisiere mari sau vizionat clipuri 4k pe Youtube, OneHub ar trebui sa-ti satisfaca aceste nevoi.
Ce mai este prezent pe dispozitiv e un port USB 3.0 pentru a conecta un hard extern de exemplu si un led care are 3 culori care pot comunica diferite probleme cu reteaua si nu numai.
Routerul Google se configureaza cu o aplicatie ce o instalezi pe mobil. Dupa configurarea initiala routerul se va „intretine” singur (isi da restart cand are nevoie, limiteaza port-urile ce „mananca” banda excesiv etc.)
Insa chiar daca are atatea functii si o raza astronomica de incredibila, nu as da banii pe asa ceva. 🙂
Este doar un router, nu face nimic special !
Voi ce credeti? Vreau sa va aud parerile pe Facebook sau in sectiunea de comentarii de mai jos. Nu te sfii, ai curaj.
https://youtu.be/HNnfHP7VDP8
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles