Autobuzul care merge cu fecale a ajuns la 123km/h

Autobuzul care merge cu fecale a ajuns la 123km/h

autobuz merge cu fecale

Autobuzul care merge cu fecale a atins viteza de 123km/h. Mijloacele de transport din Iasi sunt de c*cat? Think again

Cred ca de prea multe ori te-ai aflat intr-un mijloc de transport in comun, cu telefonul in mana si ti-ai spus in gandul tau:„autobuzul asta merge de c*cat” pe de o parte iti exprimai frustrarea conditiilor in care te aflai insa tot incorect gandeai. Desi foarte curand posibil sa te afli intr-un autobuz care chiar merge cu c*cat(bine, teoretic vorbind) atunci exprimarea ta este corecta pentru ca deplasarea se face cu materie fecala. 😀
Lasand gluma la o parte, Anglia are puse in circulatie autobuze care merg pe metan obtinut din materii fecale umane si resturi de mancare. Acest metan bio este un combustibil alternativ care ar permite unui autobuz sa circule 300km cu un plin, insa mijlocul de transport care a atins 123km/h nu functioneaza pe acelasi tip de metan.

Foto: theguardian-Autobuzul ce merge cu resturi umane si de mancare


Autobuzul care a ajuns la o viteza de 123km/h nu functiona pe baza aceluiasi combustibil, ci pe biometan obtinut din resturile animalelor(desi practic, combustibilul este cam acelasi numai ca a fost extras din altceva) . Resturile au fost procesate printr-un procedeu chimic numit: digestie anaerobică si extras metanul ce le propulseaza.
Autobuzul care merge cu fecale a fost supus unui test de viteza in asa fel sa nu mai fie marginalizat de opinia publica cum ca ar mirosi urat, nu ar fi igienic si s-ar deplasa incet. Autovehiculul nu este facut sa mearga cu o asemenea viteza si suna ca un bombardier cand se apropie spune inginerul sef ce s-a ocupat de proiect.
Va puteti imagina ca nu va circula cu asemenea viteza la oras insa este bine de stiut ca este capabil.
Acum daca spui ca autobuzul este de c*cat afirmatia ta este justificata. :))

sursa

Alte articole interesante

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me