deblocare telefon orange

Deblocare telefon Orange rapid și gratuit

Orange este unul din cei mai mari furnizori de servicii telecom din România. Aceștia au la activ milioane de abonați și tot pe atâți utilizatori de cartele reîncărcabile.

Însă acum ne concentrăm mai mult pe cei care au un abonament și în același timp au cumpărat un telefon pe acel abonament. Problema intervine atunci când vrei să schimbi providerul telecom sau pur și simplu ai o cartelă secundară de la alt provider ce dorești să o utilizezi ocazional.

Spre surprinderea ta (sau nu) o să sesizezi că telefonul este blocat în rețea (uneori și regional) și nu îți permite să utilizezi cartele SIM de la competiție.

În acest articol am să-ți prezint două metode de deblocare a telefonului tău Orange. Una din metode poate fi gratuită în anumite situații în timp ce a 2-a este cu plată.

Ce este blocarea în rețea a unui telefon?

Blocarea în rețea GSM se referă la restricționarea unui dispozitiv mobil (cum ar fi un telefon) să funcționeze exclusiv pe o anumită rețea de telecomunicații. Acest lucru poate fi impus de către operatorii de rețea pentru a limita utilizarea telefonului doar la serviciile lor sau poate fi aplicat în cazul telefoanelor care sunt distribuite în pachetele cu abonamente sau care sunt subvenționate de operatori.

Atunci când un dispozitiv este blocat în rețeaua GSM, acesta poate fi utilizat doar cu cartele SIM de la acel operator specific sau poate necesita deblocarea (cunoscută și sub denumirea de „deblocare pentru a fi utilizat cu orice rețea”), permițându-i să funcționeze cu cartele SIM ale altor operatori de telefonie mobilă.

De ce ai vrea deblocarea telefonului din rețeaua Orange?

Ar fi mai multe variante, unele cred că și personale, însă eu am să enumerez doar câteva:

  1. Libertatea de a alege operatorul: Deblocarea îți permite să folosești cartele SIM de la orice operator de telefonie mobilă. Poți opta pentru un alt operator care oferă tarife mai bune, acoperire mai bună în anumite zone sau pachete de date mai avantajoase.
  2. Utilizare internațională: Dacă călătorești în străinătate, deblocarea telefonului îți permite să folosești cartele SIM locale, ceea ce poate fi mult mai ieftin decât roaming-ul și îți oferă acces la tarife și opțiuni specifice ale operatorilor din acea țară.
  3. Revânzare sau transfer: Dacă dorești să vinzi telefonul, deblocarea îl face mult mai atractiv pe piața de second-hand, deoarece poate fi utilizat de către cumpărători cu orice operator doresc.
  4. Actualizări și suport: Uneori, operatorii de rețea întârzie distribuirea actualizărilor de software pentru telefoanele lor. Deblocarea telefonului îți permite să obții mai repede aceste actualizări direct de la producător.

Deblocare telefon Orange direct de la provider

În cazul în care nu știai, Orange oferă un serviciu de deblocare SIM complet gratuit pentru modelele comercializate pe abonament. Pentru a putea beneficia de o deblocare gratuită este necesar să îndeplinești câteva condiții:

  • telefonul să fi fost cumpărat la preț standard pe abonament
  • telefonul să nu mai facă obiectul unui contract

Însă chiar și cu aceste condiții îndeplinite în anumite situații se pot percepe taxe pentru deblocare. Pentru a verifica disponibilitatea deblocării telefonului tău tot ce trebuie să faci este să accesezi contul tău Orange, apoi să navigezi pe secțiunea Servicii – service telefoane – decodare telefon. După ce introduce seria IMEI a telefonului ce o găsești în setările dispozitivului o să ți se afișeze dacă posibilitatea deblocării gratuite este disponibilă.

În caz contrar ți se retau două opțiuni de deblocare:

  • o opțiune ce costă în jur de 50 lei
  • o opțiune ce costă în jur de 400 și ceva de lei

Dacă costul de deblocare este 50 lei, merită să cumperi codul de deblocare însă dacă deblocarea costă peste 400 lei, nu merită.

Detalii găsiți aici un tutorial cu procedura de deblocare telefon Orange

Deblocare telefon Orange prin servicii 3rd party

În contextul în care nu aveți un avantaj direct în a apela la serviciile furnizare de Orange (serviciile pentru decodare) atunci vă sfătuiesc să luați ruta unei deblocări dintr-o sursă 3rd party.

Momentan sunt zeci poate sute de site-uri de încredere ce furnizează astfel de servicii de deblocare a telefonului.

Costul pentru o deblocare se calculează în funcție de modelul telefonului și rețeaua în care este blocat.

În cazul Orange prețul variază de la 18€ până pe la 100€.

Cele mai scumpe pentru decodat am observat că sunt telefoanele Apple sau telefoanele foarte noi, abia apărute.

Concluzia

Eu am reușit deblocarea gratuită a două terminale ce au ieșit din perioada contractuală. Bine, erau telefoane de buget mic însă cunosc cazuri ce au avut succes și cu telefoane mai scumpe exact după ce le-a expirat abonamentul.

În cazul în care configuratorul online nu aduce rezultate, puteți încerca să apelați direct linia de servicii clienți unde puteți discuta direct cu un operator și dacă expuneți problema dumneavoastră clar și concis poate vă alegeți cu o deblocare gratuită.

În ceea ce privește serviciile pentru deblocare terțe, va trebui aici să vă documentați bine înainte de a cumpăra un cod pentru deblocare. Dacă prețul pentru deblocare este mult mai mic decât are competiția atunci vă puteți aștepta la o țeapă. Ca să preveniți un astfel de eveniment introduceți site-ul în motorul de căutare https://www.trustpilot.com.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani