Ceas Garmin accesibil pentru sport ce merită achiziționat 31

Ceas Garmin accesibil pentru sport ce merită achiziționat

Din ce în ce mai multe persoane devin interesate de sport.

Fie că e vorba de alergat, sală, ciclism sau înot, orice sport ce îl întreprinzi într-o oarecare măsură regulat îți va aduce beneficii considerabile pentru sănătate.

Cu cât devii mai interesat de sport, în același timp îți este sporit interesul pentru diverse accesorii smart ce-ți pot îmbunătăți (marginal cel puțin) experiența ta sportivă.

Unul din cele mai populare accesorii smart ce-ți augmentează experiența sportivă este de departe un ceas smart dedicat activităților sporitve.

Însă modelele din această categorie ajung să fie destul de scumpe și mai ales dacă nu ești un înrăit al sportului îți este greu să justifici o asemenea achiziție.

Dar de asta ești aici, nu? ?

Ceasul smart ce urmează să vi-l prezint cred eu că este cel mai bun din privința raportului calitate/preț și a performanței.

Ceas Garmin Forerunner 735XT la un preț accesibil pentru activități sportive

Forerunner® 735XT 9

Ceasul Garmin Forerunner 735XT este un ceas inteligent adresați celor care sunt o idee mai serioși în ceea ce privește activitățile sportive.

Modelul 735XT este o idee mai vechi, însă funcțiile prezente pe ceas sunt cu mult superioare față de ceasuri precum Amazfit GTR sau Huawei Watch GT, fiind un dispozitiv dedicat sportului, nu doar un gadget ce-ți arată notificări.

Image result for Forerunner 735XT

Aspect fizic

Garmin Forerunner 735XT este construit din policarbonat ceea ce nu indică a fi un device premium însă în contextul nostru este ok, din multitudinea de recenzii disponibile online ceasul pare să reziste foarte bine în timp și la abuz.

Navigarea în interfață se face pe baza butoanelor laterale, nu este prezent un touchscreen în cazul acesta. Lipsa touchscreen-ului e destul de comună în categoria ceasurilor pentru fitness. Ecranul tactic poate fi incomod de utilizat când este foarte frig sau ești ud/transpirat.

Pe spate se află senzorul de puls ce este prezent pe o multitudine de alte ceasuri Garmin din același an sau mai noi. Senzorul este printre unele din cele mai precise de pe piață.

Brățara poate fi înlocuită cu una originală Garmin sau o brățară aftermarket.

Image result for Forerunner® 735XT

Specificații tehnice

Ceasul are un ecran de 31.1 mm ce este protejat de sticlă securizată. Ecranul este de tip MIP color, adică atunci când este în lumina directă a soarelui se vede foarte bine și clar, pe întuneric se utilizează de un led pentru iluminarea display-ului.

Greutatea ceasului este aproape insesizabilă, făcând modelul ideal pentru sporturile de anduranță unde fiecare gram în plus poate fi în detrimentul tău. Greutatea este undeva la 40.2G.

Ceasul are GPS integrat, Glonass, accelerometru, busolă și suportă senzori externi de tip ANT+ iar nu în ultimul rând rezistență la scufundări până la 50 metri.

Din punct de vedere a autonomiei de utilizare, Garmin spune că ceasul ar trebui să țină cam 10-11 zile în modul de ceas smart iar în modul GPS până la 14 ore cu monitorizare a pulsului.

Image result for Forerunner® 735XT

Funcții software

În materie de sporturi ceasul are zeci de moduri din care poți alege, incluzând alergat, mers, ciclism, înot și alte sporturi mai puțin populare.

Toate statisticile le poți vedea foarte rapid pe ecranul ceasului și pentru o analiză mai detaliată poți accesa aplicația Connect IQ de pe Android/iOS și din browser.

În Connect IQ pe lângă statisticile detaliate referitoare la activitatea sportivă întreprinsă (chiar sunt extrem de detaliate) poți instala aplicații și schimba fețele ceasului cu unele ce ți se potrivesc stilului tău.

Pe lângă activitățile sportive și statisticile aferente, ceasul poate să-ți afișeze notificări, vremea, apelurile ce le primești, comenzi pentru muzică și funcție de căutare a telefonului. Însă partea aceasta smart e o idee mai limitată în comparație cu un Apple Watch sau un ceas cu Android Wear OS.

Precizia înregistrării datelor relevante sportului

Datele înregistrate de ceas (ruta GPS, puls, pași și alte statistici aferente activităților sportive) sunt extrem de precise, deși nu era ceva uimitor. Fiind unul din cele mai populare ceasuri pentru sport din urmă cu câțiva ani (în special pentru cei care făceau alergare de performanță/anduranță) în ziua de azi modelul nu dă greș în privința preciziei datelor.

Majoritatea recenziilor de pe internet confirmă acest lucru și drept urmare satisfacția clienților ce au achiziționat un Garmin 737XT nu au mare lucru de reproșat. Unde am înțeles că ceasul nu se remarcă în mod special e pe programul de înot unde unele date (gen puls) nu se înregistrează consistent.

Merită acest ceas Garmin Forerunner 735XT?

Dacă dorești un ceas smart pentru activități sportive, Garmin Forerunner 735XT categoric te va satisface pe deplin. Mai ales tinând cont de faptul că momentan seria Fenix ajunge și la peste 3000 lei.

Ceasul din recenzia noastră costă în jur de 1050-1200 lei (depinde de unde îl achiziționați și de ofertele periodice)

Însă pentru funcții smart cum ar fi răspuns la notificări, mesaje sau apeluri, acest ceas nu excelează deși nici nu este făcut pentru așa ceva.

Garmin este una din cele mai cunoscute companii din domeniul ceasurilor pentru sport și modelul 735XT este unul foarte reușit la un preț bun. Câteva minusuri sunt normale dar per total nu ar trebui să vă descurajeze dorința de achiziție.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles