telefon apple

De ce ai cumpara telefoane inteligente? Vezi opinia mea aici

Pana la urma avem nevoie de telefoane inteligente sau nu?

In ziua de azi toata lumea cumpara telefoane inteligente. Acest motiv poate fi argumentat de diferite nevoi care se indentifica la persoane. Unii doresc un telefon inteligent pentru capacitatile multimedia, alte persoane sunt interesate de telefoanele smart pentru abilitatile lor de a procesa anumite documente, imagini sau clipuri video.
Dar daca va vine sa credeti sunt destul de multi oameni ce nu au nevoie de un telefon smart!
Asta pentru ca executa activitati in medii foarte ostile si nu au posibilitatea sa utilizeze toate functiile unui smartphone sau pur si simplu nu fac altceva pe un telefon decat sa sune si sa dea mesaje.
Astfel achizitionarea unui telefon smart nu prea are logica, dat fiind si pretul destul de mare al unor modele.

Insa de ce ai cumpara un telefon smart in detrimentul unui conventional?

Vezi mai jos lista mea de motive pertinente si o scurta explicatie la fiecare. In cazul in care ai sugestii sau completari, te rog sa le lasi in seciunea de comentarii de mai jos.

Ai nevoie in parmanenta de acces la internet

Daca esti genul de persoana care pentru munca sau in scop personal ai nevoie permanent sa beneficiezi de acces la internet chiar si atunci cand esti in miscare, un telefon mobil smart se descurca cu brio la acest task.

Administrezi conturi de social media

Ai job de PR sau Social Media Marketer? Atunci un telefon mobil smart este esential muncii tale. Datorita aplicatiilor pentru management al retelelor de socializare, telefonul mobil smart iti permite sa administrezi multiple conturi cu doar cateva atingeri. Mai ales atunci cand nu esti la birou sau chiar in tara.
Mai mult decat atat, datorita camerei foto a telefonului mobil smart, poti capta imagini sau clipuri video pentru a le publica pe paginile administrate, fara sa mai fie nevoie de un aparat foto.

Faci fotografii sau clipuri video foarte des

Fie ca iti place sa-ti captezi familia sau prietenii in instantanee, telefonul mobil smart este un dispozitiv ce iti garanteaza rapiditatea executiei unor cadre fara prea multa bataie de cap.
Astfel fiind o unealta practica sa inregistrezi memoriile importante alaturi de cei dragi.
Bine…exista si telefoane non-smart cu camera foto/video, insa nu sunt asa sigur ca ai dori sa ai fotografii de proasta calitate

Esti gamer

Iti face placere sa te destizi diferite jocuri gratis atunci cand ai iesit din casa? Telefonul smart se descurca de minune la acest task!
Ca alternativa sunt cateva console de gaming portabile, insa performanta si titlurile disponibile nu se compara nici pe departe cu miile de jocuri disponibile in Play Store sau Apple App Store.

Ai nevoie in permanenta de acces la email sau acces la documente

Cu un smartphone poti foarte usor edita documente Word sau Excel sau citi email-uri din diferiti clienti.
Gama de optiuni oferite de un smartphone in privinta documentelor sau email-ului este destul de similara cu cele intalnite pe PC.
 
Daca nu iti regasesti nevoile in lista de mai sus, cel mai probabil nu ai nevoie de un smartphone si mai bine ai investi banii in alte lucruri care iti sunt utile cu adevarat.
Insa ce este cu acest trend ascendent cu care se regasesc majoritatea persoanelor si mai precis nevoia de a cumpara telefoane inteligente?
Pai e o idee complicat de dat un raspuns definitoriu, asta pentru ca nevoile consumatorilor variaza destul de mult, insa in principala aceasta nevoie de cumparare se rezuma la ideea de a fi la moda si in trend.
Acest lucru in revedem mai ales la persoanele de varsta a 3-a care doresc sa fie la curent cu noutatile in materie de tehnologie insa cel mai probabil o buna parte din ei nu au nevoie de un smartphone.

Exista o parte negativa in a cumpara telefoane inteligente?

In linii mari, nu exista un lucru sau lucruri negative in achizitionarea unui telefon smart. Daca tehnologia este utilizata cum trebuie aceasta are potentialul real de a ne asista in viata noastra de zi cu zi facand lucrurile mai simple si practice.
Singura parte oarecum negativa in context o reprezinta indatorarea pentru achizitionarea unui telefon smart extrem de scump. Telefon care executa aceleasi functii ca unul mai ieftin, insa brand-ul guverneaza achizitia. (cumperi iPhone ca sa mananci pate pe paine ? )
Dar acum am sa te intreb pe tine!

Consideri ca numarul de persoane ce cumpara telefoane inteligente desi nu au nevoie de ele, este mare?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles