harta lumii

Navigator GPS fara internet direct pe telefonul cu Android si IOS

Sunt in magazinele de aplicatii pe Android cat si pe iOS o suita de navigatoare GPS, navigatoare ce fac o treaba foarte buna in principiu.

Numai ca in majoritatea din cazuri pentru a avea o precizie buna, ai nevoie si de o conexiune la internet.
Lucru ce in multe situatii stim ca nu este posibil, in special atunci cand calatoresti peste hotare. Chiar daca ai putea utiliza internetul in situatia tocmai mentionata, iti poti imagina ca costul suplimentar platit la abonament nu ti-ar conveni.

Astfel esti silit sa cauti un navigator GPS fara internet, un navigator ce nu necesita o conexiune de date in vederea functionarii, insa ai alternative?

Navigator GPS fara internet gratis este Google Maps

Nu stiai asta, nu?
Practic Google Maps este una din cele mai populare aplicatii din Magazinul Play si din App Store. Aplicatia are o vechime in spate si reprezinta varianta mobila a popularului serviciu Google Maps.

Google Maps a fost perfectionat extrem de mult cu timpul si acum poate fi considerat unul din cele mai precise softuri pentru navigatie GPS.

Odata cu lansarea aplicatiei mobile, acest sistem avansat de harti a devenit disponibil pentru telefonul tau mobil ca sa te asiguri ca mereu esti pe drumul cel bun.
Initial Google Maps iti luat locatia cu ajutorul GPS-ului si al datelor mobile, care iti estimau locatia cu o precizie de cativa metrii.

Insa in urma cu ceva timp, Google a lansat un update destul de semnificativ pentru Google Maps.
Acum poti naviga fara internet cu ajutorul Google Maps.

Cum navighez fara internet in Google Maps?

In primul rand trebuie sa te asiguri ca ai o conexiune WIFI, fisierele pot fi de dimensiuni mari.

  • Descarci aplicatia pentru Android sau iOS si te loghezi in Google Maps cu contul tau
  • Odata intrat in aplicatie introduci locatia finala unde doresti sa ajungi
  • Cand ai introdus adresa apasa in partea de jos pe cele 3 puncte pentru mai multe optiuni
  • Acum apasa pe Descarcare

Cand nu ai conexiune la internet o sa vezi in aplicatia Google Maps un fulger ce indica utilizarea hartilor stocate local pentru navigare.
Dezavantajul in acest context este ca fiecare regiune ce doresti sa o ai disponibila offline, trebuie sa fie descarcata de pe net.
Chiar daca acesta nu este singurul navigator GPS fara internet, este una din optiunile cele mai bine optimizate care mai presus de toate e gratis.

Tu ce aplicatii de navigare GPS offline cunosti?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles