screenshot iphone

Cum fac print screen pe sistemele de operare Android si iOS simplu

Cum fac print screen

Cum fac print screen pe sistemele de operare Android si iOS simplu

Sistemele de operare mobile devin din ce in ce mai performante. Asta datorita progresului tehnologic si a nevoilor noastre ce devin din ce in ce mai complexe.
In momentul de fata cele mai populare si potente sisteme de operare mobile sunt Android si iOS. Sistemele sunt fundamental diferite insa functiile executate sunt in mare parte similare.
Aplicatiile cele mai populare sunt disponibile pe ambele sisteme de operare, la fel si o mare parte din jocuri. Insa ce te faci atunci cand ai facut un scor super mare sau ti-a trimis cineva un mesaj amuzant? Vrei sa faci un print screen sa te lauzi prietenilor, dar cum fac print screen?

Cum fac print screen pe Android?

Pentru sistemul de operare de Android in mod normal ar trebui sa ai o comanda rapida pentru print screen insa daca nu gasesti o functie de acest gen in interfata, poti incerca o combinatie de taste.

Android 4.0 sau mai nou

Tine apasat volum jos+butonul de blocare ecran pentru 2-3 secunde apoi captura de ecran se va efectua.

Cum fac print screen pe telefoanele si tabletele Samsung

Pentru dispozitivele Samsung tine apasat butonul de blocare ecran si butonul de home pentru 2-3 secunde si instant ecranul va fi capturat.

Cum fac print screen pe iOS?

Daca ai un iPhone sau un iPad ecranul se captureaza similar ca pe Android. Tot ce trebuie sa faci este sa tii apasat butonul de home si butonul de blocare ecran pentru 2 secunde.
 
In cazul ambelor sisteme de operare capturile de ecran sunt salvate in galerie, de acolo le puteti trimite sau modifica cu editoarele foto integrate in sistemul de operare.
Pe Android, unele modele de telefoane (in general cele chinezesti) posibil sa nu poata capta ecranul cu ajutorul comenzii rapide tocmai mentionate, in cazul acesta trebuie sa cauti pe Google modelul si modalitatea de executie.

Cu ce ai trimis ultima oare un print screen?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles